Lexoni përzgjedhjen tonë të artikujve rreth testeve mjekësore dhe investigimeve që mjeku juaj mund të kryejë për t'ju ndihmuar në parandalimin e kancerit ose konfirmuar një diagnozë.

Mjekësia bërthamore dhe radioaktiviteti

Mjekësia bërthamore është një degë e mjekësisë e cila përdor sasi të vogla të materialeve radioaktiv-e për të diagnostikuar dhe për të trajtuar sëmundjen. Teknikat […]

Mamogramat

Një mamogramë është një ekzaminim me rreze X në dozë të ulët i gjirit, që mund të kryhet për të ndihmuar zbulimin dhe diagnostikimin e […]

Skanimi me Rezonancë Magnetike: Imazheria e rezonancës magnetike

Imazheria me rezonancë magnetike është një test pa dhimbje i përdorur për të parë në brendësi të trupit pa përdorimin e rrezeve X. Ai përdor […]

Manometria e ezofagut

Ezofagu është një tub që lidh gojën me stomakun tuaj. Paretet e ezofagut janë me shumë muskuj dhe kontraktohen (shtrëngohen) ritmikisht kur ju gëlltiteni për […]

Testi i gjakut të fshehur në jashtëqitje

Ky është një test i cili mund të zbulojë gjurmë të vogla të gjakut në jashtëqitje, gjurmë të tilla të vogla që nuk mund të […]

Laparoskopia

Një nga operacionet më të zakonshme të kryera sot është laparoskopi-a. Kjo procedurë ka qenë kryer kryesisht prej gjinekolog-ëve për investigimin ose trajtimin e pacienteve […]

Biopsia e mëlçisë

Një biopsi e mëlçisë përfshin heqjen e një kampioni të vogël të indit nga mëlçia juaj në mënyrë që ajo të ekzaminohet për anomali. Është […]

Endoskopia

Endoskopi-a është një procedurë në të cilën mjeku shikon përmes një tubi të hollë të ndriçuar të futur brenda në trup për të dalluar strukturat […]

Kanceri i gjirit: Zbulimi dhe diagnostikimi

Zbulimi i hershëm Zbulimi i hershëm është një faktor kyç që mund të rrisë shanset tuaja për t’i mbijetuar kancer-it të gjirit. Nëse kanceri është […]

Kontrolli i të përzierave dhe të vjellave të kemioterapisë

Ilaçe të reja dhe terapitë alternative mund të ndihmojnë të reduktohen, ose eliminohen efektet anësore të kemioterapisë. Jo shumë kohë më parë, të përzierat dhe […]

Mamografia

Kancer-i gjirit është më i zakonshëm me rritjen e moshës dhe gratë me një të afërm (mama, motër, vajzë) me këtë sëmundje janë më shumë […]