Lejojeni Doktoriim t'ju ndihmojë me informacionin e mëposhtëm në lidhje me dermatitin, ekzemën, urtikarien dhe kruarjen.

Kruarja

Kruarjet mund të jenë një ndër ndjesitë fizike më stresante që mund të përjetohen. Janë gjithashtu shumë të vështira për t’u përshkruar. Pjesën më të […]

Impetigo (puçrrat në fytyrë)

Impetigo është një infeksion ngjitës i lëkurës. Zakonisht shfaqet tek fëmijët dhe foshnjat dhe fillon kur fëmijët nisin të shkojnë në çerdhe, kopësht ose shkollë. […]

Trajtimi i urtikaries

Urtikaria është një skuqje e kruajtshme, e karakterizuar nga një ngritje e vogël mbi sipërfaqen e lëkurës. Urtikaria zakonisht shkaktohet nga një alergji ndaj një […]

Urtikaria

Urtikaria është një skuqje e kruajtshme, e karakterizuar nga një ngritje e vogël mbi sipërfaqen e lëkurës, që mund të shfaqet kudo në trup. Kjo është […]

Ekzema: Parandalimi dhe trajtimi

Ekzema, e njohur si dermatit atopik, është një lloj inflamimi kronik i lëkurës (i vazhdueshëm ose i përsëritur). Njerëzit me ekzemë kanë një lëkurë të […]

Ekzema

Çfarë është ekzema? Ekzema (gjithashtu e njohur si dermatit) është një problem i zakonshëm që prek shumë njerëz dhe në veçanti fëmijët. Simptomat kryesore janë […]

Parandalimi i dermatitit

Termi dermatit, ekzemë dhe skuqje shpesh janë përdorur për të shpjeguar të njëjtën gjendje. Simptomat e dermatitit përfshijnë skuqjen e butë në më të dukshme, […]

Dermatiti Kontaktiv (Ekzema)

Dermatit-i është një problem i zakonshëm, që prek pjesën më të madhe të njerëzve në të njëjtën kohë.  Ajo zakonisht rezulton në lëkurë të skuqur, […]

Ekzema: Peshku redukton rrezikun e ekzemave tek fëmijët

Një studim sugjeron se marrja e vajit të peshkut në vitin e parë të jetës mund të luajë një rol në reduktimin e rrezikut për […]

Heqja e këpushave (rriqërave)

Këpushat ushqehen me gjaku-n e njerëzve dhe kafshëve, dhe mund t’u transmetojnë sëmundje bartësve të tyre. Ata i bashkëngjiten lëkurës dhe shpesh gjenden nën ije, […]