Lexoni në lidhje me kancerin e lëkurës, si trajtohet dhe se si mund ta parandaloni atë.

Alternativa të trajtimit të kancerit të lëkurës

Diskutimi i kancerit të lëkurës, zakonisht bëhet për melanomat (deri tani forma më e rrezikshme) dhe për kancerin e lëkurës që nuk është melanomë. Trajtimi […]

Kujdesi ndaj rrezeve të diellit

Është shumë e rëndësishme për të mbrojtur lëkurën gjatë ekspozimit në diell, për shkak të rrezikut të kancer-it të lëkurës. Ekspozimi afatgjatë në diell mund […]

Llambat tharëse të salloneve të bukurisë mbartin riskun e kancerit

Një sallon i zakonshëm i manikyrit që ka thonj të sapo lyer nën një llambë tharëse që çliron rreze ultravjollcë lidhet me kancerët e lëkurës. […]

Udhëheqës vizual: Kanceri lëkurës

[ssba_hide]

Kanceri i lëkurës: Shenjat paralajmëruese

Kancer-ët e lëkurës nuk duken të gjithë njëlloj, por janë disa shenja ndaj të cilave duhet kujdesje: Një pikë që është e ndryshme nga pikat […]

Kanceri i lëkurës: Shkaqet

Shkaku kryesor i kancer-it të lëkurës është ekspozimi ndaj rrezeve ultraviolet (UV). Dielli prodhon rrezatimin UV, por edhe aparaturat estetike, siç janë solaret janë burim […]

Opsionet e trajtimit të kancerit të lëkurës

Diskutimet për kancer-in e lëkurës zakonisht e ndajnë atë në melanomë (deri tani forma më e rrezikshme) dhe jo melanomë, që përfshijnë qelizat kanceroze bazale […]

Parandalimi i kancerit të lëkurës është vital në rastet e HIV

Një studim në SHBA vuri në dukje natyrën agresive të qelizave skuamoz karcinoma (SCC) tek njerëzit e infektuar me HIV (human immunodeficiency virus) dhe kjo ka […]

Diagnostikimi i kancerit të lëkurës

Mjeku juaj në fillim do të shikojë pikat dyshuese dhe qukat. Nëse dyshohet për kancerin e lëkurës, zakonisht një biopsi do të bëhet për të […]

Melanoma: Përparimet e trajtimeve për sëmundjen e avancuar

Një trajtim i ri për fazën e përparuar të melanomë-s që quhet vemurafenib vlerësohet nga specialistët si “hap përpara” në trajtim e saj për 40 […]

Melanoma

Ekzistojnë shumë forma të kancer-it të lëkurës – që është një problem mëse i njohur, veçanërisht për ato që jetojnë në vende ku ka shumë […]

Kanceri i lëkurës: Zbulimi i hershëm

Sa më shpejt që të evidentohet kancer-i lëkurës, aq më të mira janë shanset e një trajtimi të suksesshëm. Qelizat bazale të tumor-it janë qelizat […]