Australia ka një ndër incidencat më të larta në botë për kancerin e lëkurës. Ajo gjithashtu ka ndër plazhet më të bukura dhe destinacionet më ndjellëse te pushimeve në diell. Merrni këshilla nga Këshilli i Kancerit dhe vendoseni në një bluzë.

Kujdesi ndaj rrezeve të diellit

Është shumë e rëndësishme për të mbrojtur lëkurën gjatë ekspozimit në diell, për shkak të rrezikut të kancer-it të lëkurës. Ekspozimi afatgjatë në diell mund […]

Djegia nga dielli: Parandalimi dhe trajtimi

Djegia nga dielli është më mirë që të parandalohet sesa të trajtohet. Kremrat e diellit janë një mënyrë e mirë e parandalimit, bashkë me kapelet, […]

Skuqja e lëkurës ose puçërrosja

Puçërrosja ose skuqja e lëkurës, është një skuqje e dhimbshme dhe e kruajtshme e puçrrave të vogla e të kuqe në zonën e prekur. Kjo […]

Goditja nga nxehtësia dhe lodhja nga nxehtësia

Sëmundjet e nxehtësisë si goditja nga nxehtësia dhe lodhja nga nxehtësia ndodhin kur trupi nuk ftohet vetë. Nëse temperaturat e ajrit rriten ose nëse bëni […]

Dehidratimi dhe moti i ngrohtë

Trupi i njeriut ka një përmbajtje të konsiderueshme uji, kështu që kur temperatura rritet, trupi mundohet që të ftohet nëpërmjet djersitjes. Në këtë rast mund […]

Sytë në diell

Pjesa më e madhe e njerëzve kanë njohuri rreth rreziqeve të diellit në lëkurë. Por mjaft syresh nuk e dinë që dielli gjithashtu mund të […]

Dielli dhe lëkura: Eksplorim i miteve

Ekzistojnë shumë mite rreth ekspozimit ndaj diellit dhe rrezikut të zhvillimit të kancer-it të lëkurës. Miti numër 1: Nxirja e trupit më bën të dukem […]

Parrezikshmëria e kremrave për mbrojtjen nga dielli

Jeni pajisur me krem mbrojtës nga dielli? Të gjithë ne e dimë se duhet ta përdorim atë çdo ditë, pavarësisht në bie shi apo shkëlqen […]

Ilaçe shtëpiake për djegien nga dielli

Të gjithë ne e dimë se parandalimi është mënyra më e mirë për të shmangur djegie-n nga dielli por disa herë madje edhe përpjekjet tona […]

Kremi për mbrojtjen nga dielli dhe rutina juaj e makijazhit

A dëshironi të parandaloni rrudhat dhe kancer-in e lëkurës? Është mirë të përdorni krem për mbrojtjen nga dielli. Por mbulesa duket e shkëlqyeshme dhe e […]

Kremi kundër diellit: A jeni me të vërtetë të mbrojtur?

1. Sa më i lartë të jetë faktori mbrojtës, aq më e mirë është mbrojtja E GABUAR. Kjo tingëllon e drejtë: një faktor mbrojtës 100 […]

Dehidratimi

Dehidratimi është humbje e tepruar e lëngjeve të trupit. Trupi ka nevojë për një sasi të caktuar lëngjesh, për të ruajtur të gjitha sistemet fiziologji-ke […]

Këshillat e mbrojtjes nga dielli

Faktori i kremit mbrojtës  (SPF 30+) dhe balsami i buzëve janë elementë esencialë për efektet e fuqishme të djegie-s nga dielli. Por mbani mend, asnjë […]

Djegia nga dielli

Dihet se njerëzit me lëkurë me ngjyrë të bardhë kanë më shumë rrezik ndaj djegies nga dielli, por njerëzit nuk e kuptojnë që lëkura e […]

Mbrojtja e syve me anë të syzeve

Rrezet ultraviolet (UV) janë një nga shkaqet më të njohura të kataraktit, një re graduale e lenteve të syrit që mund të shkatërrojë vizionin. Efektet […]