Zbuloni rreth faktorëve që prekin këmbët tuaja dhe zbuloni trajtimet për këto gjëndje.

Gjendja diabetike prek këmbët dhe shputat

Këmbët dhe shputat janë vendet më vulnerabël në rastet e komplikacion-eve të njerëzve me diabet (diabeti mellitus) dhe për këtë arsye kujdesi i mirë i […]

Kallot

Këmbët mund të përbëjnë një burim të madh shqetësimesh të rënda shëndetësore, duke e bërë të ecurën shumë të vështirë. Ndërmjet shkaqeve më të zakonshme […]

Dhimbja e thembrave

Dhimbja e thembrës më së shpeshti shkaktohet nga një gjendje inflamatore e grupit të trashë të indeve në tabanin e këmbës – e cila është […]

Paroniki (Inflamacion i thoit)

Një infeksion që zhvillohet në skajin e thonjve të gishtave të duarve apo të këmbëve quhet paroniki. Ai është infeksioni më i zakonshëm i dorës […]

Flluskat

Një flluskë është një pjesë e ngritur e lekurës e mbushur me lëng që shfaqet kur shtresa e jashtme e lëkurës është e plagosur. Lëngu […]

Çfarë është një infeksion mykotik i thonjve

Një infeksion mykotik i thonjve është një myk i cili futet në thonjtë e gishtave të dorës, të këmbës apo në lëkurën nën thoin tuaj, […]

Udhëheqës vizual: Njihuni me disa probleme të zakonshme të dhimbjes së këmbëve

[ssba_hide]

Udhëheqës vizual: Artriti i gjurit: Ushtrime për lehtësimin e dhimbjeve

[ssba_hide]

Udhëheqës vizual: Llojet më të këqija të këpucëve për këmbët tuaja

[ssba_hide]

Infeksionet kërpudhore

Infeksioni kërpudhor i thonjve ndodh kur një kërpudhë sulmon një thua të gishtit të dorës, thoin e madh të këmbës, ose lëkurën nën thua, që […]

Djegia e shputave të këmbëve

Ndjesia e djegies tek shputat e këmbëve mund të shkaktohet nga dëmtimi i nervave të këmbëve, që ndryshe quhet neuropati. Shumë sëmundje mund të shkaktojnë […]

Kontrolli i shëndetit të këmbëve

Më poshtë do të gjeni një listë të pyetjeve të shpejta që ju ndihmojnë për të kontrolluar shëndetin e këmbëve. A keni dhimbje në këmbët […]

Diabeti mund të prekë këmbët tuaja

Kur ju keni diabet ju duhet të kujdeseni çdo ditë për këmbët tuaja. Nëse ju e bëni këtë gjë atëherë ju mund të parandaloni ndërlikime […]

Këmba e atletit (infeksioni mykotik i këmbës)

Këmba e atletit është një infeksion fungal i lëkurës, që është gjithashtu i njohur si tinea pedis (infeksion mikotik i këmbës) dhe nuk shfaqet vetëm […]

Gishtat, thonjtë dhe problemet e tyre

Për shkak se ato janë shumë larg nga zemra jonë, këmbët tona janë shpesh pjesa e parë e trupit që tregon se diçka nuk është […]

Gishtpëllumbi

Shumë fëmijë të vegjël kanë kthim të gishtave të këmbëve nga poshtë, që në anglisht ka termin intoeing, ose “pigeon toes” (gishtpëllumbi), një gjendje në […]

Paroniki

Paroniki është një inflamacion i lëkurës që rrethon gishtat. Ky inflamacion mund të klasifikohet si akut ose kronik, në varësi të simptomave, shkakut të inflamacionit […]

Problemet e këmbëve: Trajtimi

Nëse ju keni këmbë që mbajnë erë, mundojuni që të përdorni një spraj për këmbët. Është e rëndësishme për të mos përdorur të njëjtën spraj […]

Shëndeti i këmbëve dhe plakja

Me rritjen e moshës, këmbët fillojnë të zhvillojnë më shumë probleme. Por dhimbja e këmbëve dhe parehatia nuk është një pjesë natyrale e rritjes së […]

Këmbët: Si të kujdeseni për këmbët tuaja

Problemet e këmbëve përfshijnë këmbët e atletit, kallot, këmbët që mbajnë erë dhe infeksionet e gishtit të madh të këmbës. Këmbët e atletit janë një […]

Diabeti dhe këmbët tuaja

Diabet-i është një gjendje në të cilën sasia e glukozë-s (sheqerit) në gjak është shumë e lartë pasi trupi nuk ka mundësi ta përdorë atë […]

Ngërçet

Shumica e njerëzve kanë vuajtur përvojën e dhimbshme të ngërçit në këmbë, për të paktën një herë në jetën e tyre. Ngërçi është një spazmë […]

Shëndeti i këmbëve tek fëmijët

Këmbët e fëmijëve nuk janë të njëjta me këmbët e të rriturve. Këmbët e bebeve dhe të vegjëlve janë të buta dhe të përpunueshme sepse […]

Ngrirjet

Ngrirjet janë një nga format e zakonshme të dëmtimit nga i ftohti dhe mund të ndodhin si shkak i ekspozimit ndaj të ftohtit. Ngrirjet më […]

Bunionet

Një nga gjendjet më të dhimbshme që prekin këmbët janë bunionet. Femrat preken më shpejt nga kjo sëmundje sesa meshkujt. Bunioni është një ënjtje, zakonisht […]

Bunionet shkaktojnë më shumë sesa dhimbje këmbe

Ngadalësimi i përparimit të bunioneve mund të ketë një efekt të dobishëm që shtrihet përtej lehtësimit të dhimbjeve në këmbë, thonë kërkuesit nga Britania e […]

Skleroterapia

Terapia sklerozante (sklero-terapi) është injeksion i një sasie të vogël sklerotizanti në venën e sëmurë, i cili shkakton fibrozë-n e venës pa koagulim. Me fjalë të […]

Dhimbjet e këmbëve

Shumë njerëz janë të shqetësuar nga dhimbja e këmbëve. Edhe pse shumë nga shkaqet e këtij problemi nuk janë serioze është e rëndësishme që të […]