Mësoni gjithçka rreth të ushtruarit, sesi të zgjidhni programin e të ushtruarit dhe sesi ta rimerrni veten pas tij.

E ecura thyen nivelin e ulët të glukozës dhe insulinën

Dëshmitë nënvizojnë rreziqet në lidhje me qëndrimin ulur–veçanërisht për një kohë të gjatë. Një studim i vogël, eksperimental, i publikuar muajin e fundit ka gjetur […]

Çiklizmi për shëndetin

Si të gjitha llojet e ushtrimeve me intensitet të moderuar, çiklizmi i rregullt (3 deri në 5 herë në javë për një total prej 150 […]

Zgjidhni ushtrimin e përshtatshëm

Nëse keni ndërmend që të ushtroheni për përfitime të përgjithshme shëndetësore, për të rritur aktivitetin fizik ose për të ndihmuar në mbajtjen apo humbjen e […]

Ushtrimet aerobike: Çfarë duhet të dini

Ushtrimet aerobike i referohen ushtrimeve që kërkojnë konsumimin e një sasie oksigjeni, më shumë sesa gjatë pushimit. Ato përfshijnë lëvizje të përsëritura ritmike të muskujve […]

Ushtrimet aerobike: Përfitimet shëndetësore

Ushtrimet aerobike i referohen ushtrimeve që kërkojnë konsumimin e konsiderueshëm të më shumë oksigjeni. Ushtrimet kanë një intensitet të lehtë në të moderuar dhe mund […]

Shtatzënia dhe të qëndruarit në formë

Të qëndruarit në formë nënkupton gjëra të ndryshme për njerëz të ndryshëm. Disa duhet të jenë në gjendje për të qenë pjesëmarrës në maratonë. Për […]

Ushtrimet e trajnimit për forcim

Ndryshimi i muskujve me trajnimin për forcim (që quhet gjithashtu trajnim për rezistencë) me ushtrime 2 ose 3 herë në javë është një trajnim që […]

Udhëheqës vizual: Joga 101

[ssba_hide]

Ushtrimet për parandalimin e osteoporozës

Osteoporoza është një gjendje në të cilën kockat fillojnë dhe bëhen më të dobëta dhe të brishta dhe më të thyeshme (pësojnë fraktura) në krahasim […]

Shtatë zakone të këqija të stërvitjes nga të cilat duhet hequr dorë

1. Gabim: Mos humbni kohë me eliptikun Butoni “start i shpejtë” në një makinë ushtrimesh, i cili zakonisht i bën ingranazhet të lëvizin me një […]

Sëmundjet e zemrës dhe rreziku prej tyre rritet nga qëndrimi ulur

Qëndrimi shumë gjatë ulur rrit rrezikun e sëmundjeve të zemrës në afërsisht 50%, edhe nëse ushtrimet ditore të kërkuara janë plotësuar, ka thënë një ekspert […]

Ushtrimet e artritit

Nëse vuani nga dhimbja e artrit-it, gjëja e fundit që doni të bëni janë ushtrimet fizike. Por studimet kanë treguar se ushtrimet reduktojnë dhimbjen e […]

Astma dhe sportet konkuruese

Stërvitja është një ndikues i zakonshëm për simptomat e astmës. Megjithatë, astma dhe sporti mund të bashkëjetojnë me sukses, për aq kohë sa ju punoni […]

Nxemja dhe ftohja për ushtrimet

Periudhat e nxemjes dhe të ftohjes në mënyrë të përshtatshme janë pjesë e rëndësishme e programeve të ushtrimeve. Nxemja Përse bëhet nxemja? Para se të […]

Lirimi i dhimbjeve të shpinës nga joga

Joga është efektive në reduktimin e simptomave të dhimbjeve të shpinës dhe përmirësimin e funksioneve të saj, me përfitime që zgjasin disa muaj, tregojnë rezultatet […]

Stërvitje në vetëm 7 minuta

Në qoftë se ndonjëherë i keni premtuar vetes që duhet të ktheheni në formën e mëparshme sapo që të gjeni kohën e duhur, atëherë stërvitja […]

Këshilla për aktivitetin fizik

Të gjithë grupmoshat mund të përfitojnë nga ushtrimet e rregullta. Ushtrimet e moderuara siç janë ecjet e shpejta mund të përshtaten në ditën tuaj dhe […]

Udhëheqës vizual: Ushtrimet më të mira për muskuj barku të sheshtë për meshkuj

[ssba_hide]

Të ushtruarit për të parandaluar osteoporozën

Osteoporoza është një gjendje që është e karakterizuar nga kocka të dobëta dhe të buta që mund të çojnë në thyerje. Kockat normale, të forta […]

Ushtrohuni për të djegur yndyrat

Njerëzit kanë një tendencë të natyrshme për të ruajtur yndyrën – ky është një mekanizëm mbijetese, për të na mbrojtur kundër mundësisë së urisë dhe […]

Plakje e shëndetshme në të pesëdhjetat

Është e lehtë për të supozuar se të gjitha ndryshimet që ju vini re se ndodhin në trupin tuaj në moshën 50 vjeçare janë për […]

Streçimi: Një guidë e ilustruar

Ushtrimet e streçimit nxitin zgjatjen e muskujve dhe të tendinave (tendinë) dhe pengojnë shkurtimin dhe hollimin që ndodh menjëherë pas ushtrimeve të rënda, kalimit të […]

Gratë shtatzëna që kanë qen janë më aktive

Gratë të cilat kanë qen kanë më shumë mundësi që të përmbushin nivelet e ushtrimeve të rekomanduara gjatë shtatzënisë, zbuloi një studim në Britaninë e […]

Aktiviteti fizik dhe të ushtruarit: Fillimi

Jeni duke menduar për t’u bërë më aktivë? Kjo është diçka e jashtëzakonshme. Të qenit aktiv në mënyrë të rregullt ndihmon në përmirësimin e shëndetit […]

Të ushtruarit: Lehtësirat e saj

Nëse keni vendosur që të filloni një program ushtrimesh, ky do të ishte objektivi më i mirë.  Ju do të fitoni përmirësime në shëndetin mendor […]

Obeziteti i fëmijëve: Lojërat kompjuterike janë një aleat në luftimin e obezitetit të fëmijëve

Fëmijët të cilët rregullisht luajnë lojëra kompjuterike siç është Nintendo mund të djegin shumë energji e cila është në të njëjtën shkallë me energjinë që […]

Të ushtruarit rregullon dhimbjen kronike gjatë obezitetit

Vetëm një sasi e vogël e ushtrimeve fizike javore mund të zvogëlojë dhimbjet kronike muskulare (afatgjata), lidhur me obezitetin, sugjeron një studim. Duke u mbështetur […]

Diabeti: Dieta, trajnimi i fortë dhe humbja në peshë

Të kombinuarit e një energjie të kufizuar, diete të lartë proteinike ​​me trajnimet e ushtrimeve të rezistencës (trajnim force) nxit humbjen e peshës dhe përmirëson […]

Astma: A ju ndihmon noti?

Të paturit e astmës nuk do të thotë që ju duhet të shmangni ushtrimet. Një jetë e shëndetshme dhe të qenit në formë janë faktorë […]