ACIDI ACETILSALICILIK (ASPIRINA)

Përdorimet Acidi acetilsalicilik (aspirina) ka efekte analgjetike (kundër dhimbjes), antipiretike (kundër temperaturës) dhe antiinflamatore prandaj indikohet për mjekimin e sëmundjeve reumatik-e dhe të çrregullimeve të […]

KODEINA

Përdorimet Barnat e sistemit gastrointestinal: Diarre akute (si shtesë e zëvendësimit të elektrolite-ve). Analgjetik: Dhimbjet e lehta dhe të moderuara; kollë joproduktive. Kundërpërdorimet Barnat e sistemit gastrointestinal: Depresion […]

PARACETAMOLI

Përdorimet Dhimbje me etiologji (prejardhje) të ndryshme; dismenorre (mungesë të menstruacione-ve); mialgji (dhimbje të muskujve); neur-algji (dhimbje nervore); ulje të temperaturës në gjendje febril-e. Kundërpërdorimet […]

IBUPROFENI

Përdorimet Tek artrit reumatoid; osteoartrit; spondiliti ankilozues; në dhimbje të lehta dhe ato mesatare; në an-algjezi-në postoperatore; në ethe dhe dhimbje tek fëmijët. Kundërpërdorimet Tek […]

DIKLOFENAKU

Përdorimet Në artrit reumatoid; artrit reumatoid juvenil; spondiliti ankilozues; osteoartrozë (artrozë e kockave); spondiloartrit; dhimbje të kurrizit; kriza akute të gutës; inflamacione dhe edemë me […]

ERGOTAMINA

Përdorimet Sulmet akute të migrenë-s. Kundërpërdorimet Çrregullime të qarkullimit periferik, çrregullimet koronare, sindromi Raynad, sepsi (infeksionet gjaku), hipertension (tensioni arterial i rritur) i theksuar dhe i […]

DIHYDROERGOTAMINA

Përdorimet Tek trajtimi i sulmeve akute të migrenë-s. Kundërpërdorimet I kontraindikuar tek pacientët me tejndjeshmëri në bar gjatë shtatzënisë, gjatë ushqimit të fëmijës me gji […]

PENTAZOCINA

Përdorimet Tek dhimbjet në tumor-et malinj-e; pas traumave të rënda; pas operacioneve; tek infarkt i miokard-it (infarkt i miokardit); astmë kardiake; edema pulmonare (ënjtje mushkërie) […]

PETIDINA

Përdorimet Dhimbje post-operative (pas operacionit); dhimbje në tumor malinj; neurit i rënda; në çrregullime të procesit të lindjes, të shoqëruara me dhimbje, edema pulmonare (mushkërisë) akute; […]

MORFINA

Përdorimet Tek dhimbjet në tumor-et malinj-e; pas traumave të rënda; pas operacioneve; tek infarkt i miokard-it (infarkt i miokardit); astmë kardiake; edema pulmonare (mushkërie) akute; obstruksion […]

BUPRENORFINA

Përdorimet Tek dhimbjet e mesme dhe të rënda. Kundërpërdorimet Nuk përdoret tek pacientët me tejndjeshmëri në këtë bar. Efektet anësore Ndjenjë të vjelle, sedacion (gjendje letargji-e, […]