VITAMINA B KOMPLEKS DHE VITAMINA C

Përdorimet Për korrektimin e shpejtë të malabsorbim-it (keq-tretje) tek alkool-izmi; pas infeksioneve akute (të menjëhershme), post-operative (pas operacionit) etj. Dozimi Injeksion intramuskular (IM): një apo dy […]

VITAMINA C

Përdorimet Hipovitaminozë (ulje të vitaminë-s); gjendje paraskorbutike (para se të shfaqet skorbuti) ose hipovitaminozë; gjendje paraskorbutike ose hipovitaminozë e fshehur; diatezë hemorragjike; skorbut primar; sëmundje […]

TIAMINA

Përdorimet Për mjekimin e çrregullimeve që vijnë nga një hipovitaminozë B1 (ulja e vitaminës B1) si anoreksi (mungesë oreks-i), parestezi, lodhja, palpitacione, konstipacion; Neurit (infeksioni […]

PIRIDOKSINA

Përdorimet Gjendjet e pamjaftueshmërisë së piridoksinës; të anemi-së sideroblastike idiopatik-e (e pa njohur); sindroma premenstruale (para menstruacione-ve); në profilaksi-në e vjelljeve pas narkozë-s me eter. […]

KALCITRIOLI

Përdorimet Tek çrregullimet e metabolizmit të kalcium-it dhe të fosfateve në të sëmurët me osteodistrofi renal-e (shkatërrim i indit kockor nga veshkat). Kundërpërdorimet Hiperkalcemi (rritja […]

FITOMENADIONI

Përdorimet Hemorragji e të porsalindurve; hemorragji nga ikter-i obstruktiv (nga bllokimi i rrugëve biliar-e të mëlçisë); profilaksi e hemorragjisë para ndërhyrjeve kirurgjik-ale; diatezë hemorragjike gjatë […]

SULFATI I MAGNEZIT

Përdorimet Lakstivë (shkarkues jashtëqitje), hipo-magnezemia (ulja e magnezit në gjak), aritmi (çrregullimet e ritmit) të zemrës (prania e hipokalemi-së që mund të shoqërohet me hipomagnezemi), […]

GLUKONATI I KALCIUMIT

Përdorimet Mungesë kalcium-i, hipokalcemi në tetanus neo-natal, deficienca paratireoidale (mungesa e të ashtuquajturit hormoni paratiroid), deficiencë (mungesë) në vitamina D, alkalozë; prevencë e hipo-kalcemisë gjatë […]

KLORURI I NATRIUMIT

Përdorimet Për mjekimin e çrregullimit të balancës të elektrolite-ve, për shtimin e diurezë (urinim), në hemorragji-të, sëmundjet infektive, kolaps, shock kardiogjenik, gjendje septik-e (sepsis-infeksion në […]

KLORURI I KALUMIT

Përdorimet Për parandalimin dhe mjekimin e hipokalemi-së (ulje të kaliumit); në rastet e mjekimeve të zgjatura me diuretikë (shkarkues të lëngjeve) që e largojnë kaliumin; […]

GLUKOZA

Përdorimet Për zëvendësimin e lëngjeve dhe furnizimin me energji; për ushqimin parenteral të të sëmurëve rëndë; në hipoglikemi (ulje të glukozë-s në gjak), edemë cerebral-e, […]

BIKARBONATI I NATRIUMIT

Përdorimet Bikarbonati i natriumit përdoret si alkalizues gastrik (stomaku), sistemik dhe urinar dhe është përdorur për trajtimin e e acidozës metabolike dhe respirator-e duke përfshirë […]

XHELATINA (POLIXHELINA)

Përdorimet Për rritjen e vëllimit të gjaku-t. Efektet anësore Mund të paraqiten reaksione të mbindjeshmërisë përfshirë edhe reaksionet e rënda anafilaksi-ke. Mund të paraqitet rritje […]

AMIDONI

Përdorimet Gjendjet hipovolemi-ke (ulje e sasisë së plazma-s së gjakut). Kundërpërdorimet Hipersensibilitet, çrregullimet serioze hemorragjike, dekompensim renal me oliguri (ulje të urinimit) dhe anuri (pa […]

HIDROKSOKOBALAMINA

Përdorimet Anemi pernicioze dhe anemitë tjera makro-citike (me qeliza të mëdha) me dhe pa probleme neurologji-ke. Efektet anësore Kruarje, ekzantemë (skuqje), ethe, ndjenjë të vjelle, […]

HEKURI 2+ (SULFATI)

Përdorimet Anemi nga mungesa e hekurit. Dozimi 1tabletë 2-3 herë në ditë para  ushqimit. KOMBINIM: Sulfat hekuri + Acid folik – Përdoret për parandalimin e […]

HEKURI

Përdorimet Anemi nga mungesa e hekurit. Kundërpërdorimet Sëmundjet e mëlçisë dhe veshkave, infeksionet e pamjekuara të  traktit urinar. Efektet anësore Ndjenjë të vjelle, vjellje, diarre, […]

HEKURI 2+(GLUKONATI)

Përdorimet Anemi nga mungesa e hekurit. Efektet anësore Irritim gastrointestinal (zorrë – stomak), ndjesi të vjelle, diarre dhe konstipacion (kapsllëk) veçanërisht tek pacientët më të moshuar. […]

ERITROPOETINA

Përdorimet Anemi e shkaktuar nga sëmundjet kronike renal-e, anemi sekondar-e (dytësore) si pasojë e trajtimit me zidovudin ose kemioterapi, reduktimi i nevojës për transfuzion alogjenik […]

ACIDI FOLIK

Përdorimet Në anemi-të megaloblast-ike të shkaktuara nga mungesa e acidit folik (acid folik), për profilaksi-në e gjendjeve kronike hemolitik-e (shkatërrimit të qelizave të gjaku-t) si […]