NISTATINA (NYSTATINA)

Përdorimet Trajtimi i infeksioneve muko-kutan-e të lëkurës dhe të hapsirës oral-e (gojës) të shkaktuar nga Candida. Efektet anësore Ndjenje të vjelle, vjellje, diarre, sindroma Stevens-Johnson, […]

KETOKONAZOLI

Përdorimet Mykozë sistemik-e (të përhapura nëpërmjet gjaku-t), mykozë gastrointastinal-e (stomak-zorrë), mykozë muko-kutan-e (të mukozave dhe të lëkurës), kandidozë, infeksione dermatofite të lëkurës dhe thonjve. Kundërpërdorimet […]

FLUKONAZOLI

Përdorimet Kandidoza oro-faringeale (gojë-faring), ezofageale dhe sistemik-e. Meningjit (infeksion i meningjeve të trurit) kriptokokal, dermatomykozë (mykozë e lëkurës). Parandalimi i kandidozë-s tek transplantim-i i palcës […]