VERAPAMILI

Përdorimet Aritmi superventrikulare (çrregullime të ritmit), angina pektorale (dhimbje tipike të zemrës), hipertension (tension i rritur). Kundërpërdorimet Hipotension (tensioni arterial i ulët), bradikardi, shkalla e dytë […]

SOTALOLI

Përdorimet Tabletat dhe injeksionet: aritmi që rrezikojnë jetën, përfshirë takiaritmi (fibrilacion atrial) ventrikul-are, takiaritmi ventrikular-e simptomatike e paqëndrueshme. Tabletat si të vetme: profilaksi e takikardi-së ose […]

METOPROLOLI

Përdorimet Hipertension (tension i lartë), aritmi (çrregullime ritmi) e shfaqura gjatë anestezi-së, angina pektorale (dhimbje tipike e gjoksit nga zemra), tiro-toksikozë, profilaksi e migrenë-s. Kundërpërdorimet […]

LABETALOLI

Përdorimet Hipertension (tensioni arterial i lartë) i lehtë, i moderuar dhe i rëndë si dhe hipertensioni gjatë shtatzënisë; angina pektorale (dhimbje tipike e gjoksit nga […]

ATENOLOLI

Përdorimet Hipertension arterial (esencial dhe renal). Kundërpërdorimet Pacientët me ndjeshmëri të lartë ndaj barit; bradikardi sinus-ale: shkalla e 2-të dhe e 3-të e bllokut A-V […]

PROPAFENONI

Përdorimet Aritmi ventrikular-e; takiaritmi (fibrilacion atrial) paroksizmale (paroksizëm) super-ventrikulare të cilat përfshijnë fibrilacion ose flateri atrial dhe takikardi paroksizmale rihyrërse të cilat përfshijnë nyjen AV ose rrugët […]

PROKAINAMIDI

Përdorimet Aritmi ventrikular-e posaçërisht mbas infarkt-it të miokardit (infarkti i miokardit); takikardi atrial-e. Kundërpërdorimet Blloku i zemrës, insuficienca e zemrës, hipotension; lupus eritematoz sistemik; torsades […]

MINSETILI

Përdorimet Aritmi ventrikular-e posaçërisht mbas infarkt-it të miokard-it (infarkt i miokardit). Kundërpërdorimet Bradikardi, shock kardiogjenik; shkallë e lartë e bllokut AV (përderisa nuk është vendosur […]

LIDOKAINA

Përdorimet Aritmi ventrikular-e posaçërisht pas infarkt-it të miokardit (infarkt i miokardit) dhe anestezi lokale. Kundërpërdorimet Çrregullimet sinoatriale, të gjitha shkallët e blloqeve atrio-ventrikulare, depresion i rëndë […]

KINIDINA

Përdorimet Mposhtje e takikardi-ve (rritje e nr. të rrahjeve) super-ventrikulare dhe aritmi-ve (çrregullime të ritmit) ventrikular-e. Kundërpërdorimet Blloku i zemrës. Efektet anësore Shiko tek prokainamid-i; aritmi […]

DIZOPIRAMIDI

Përdorimet Aritmi (çrregullim i ritmit) ventrikular-e sidomos të atyre pas infarkt-it të miokard-it (infarkt i miokardit) dhe të aritmive super-ventrikulare. Kundërpërdorimet Pacientët më ndjeshmëri të […]

AMIODARONI

Përdorimet Takiaritmi (fibrilacion atrial) të shoqëruara me Sindroma Wolff Parkinson White, flateri atrial dhe fibrilim. Të gjitha takiarimitë (rrahje dhe ritëm i çrregullt) me natyrë […]

ADENOZINA

Përdorimet Për konvertim të shpejtë në ritmin sinus-al normal të takikardi-ve (rritje të çrregullta të ritmit) paroksizmale (paroksizëm) super-ventrikular-e. Kundërpërdorimet Pacientët me ndjeshmëri të lartë ndaj […]