PANTOPRAZOLE

Përdorimet Ulçerë e stomaku-t, ulçera duodenale, mjekim i helikobakter pilori së bashku me antibiotikët e tjerë, parandalimi i rikthimit të ulçerave të stomakut. Efektet anësore […]

LANSOPRAZOLE

Përdorimet Ulçerë e pilorit, stomaku-t dhe duoden-it, refluks ezofageal, sindroma Zollinger-Ellison, mjekim i helikobakter pilori së bashku me antibiotikët e tjerë. Efektet anësore Ndjenjë të vjelle, […]

ESOMEPRAZOLE

Përdorimet Ulçerë e stomaku-t dhe duoden-it, refluks ezofageal, sindroma Zollinger-Ellison, mjekim i helikobakter pilori së bashku me antibiotikët e tjerë. Efektet anësore Tolerohet mirë dhe […]

OMEPRAZOLI

Përdorimet Trajtimi i ezofagit-it (infeksion i ezofag-ut) eroziv (shkatërrues); refluks ezofageal; ulçerave; hiper-sekretim gastrik (stomaku). Efektet anësore Tolerohet mirë dhe veprimet anësore më të zakonshme […]

LAKTULOZA

Përdorimet Konstipacion (kapsllëk) kronik; hepatike encefa-lopatia (patologji e kokës nga probleme të mëlcisë, encefalopati e sistemit portal). Kundërpërdorimet Nuk duhet të përdoret në abdomen (bark) […]

GLICEROLI (GLYCEROL)

Përdorimet Konstipacion (kapsllëk). Efektet anësore Irritim lokal. Dozimi 1-2 suposte në ditë. Format farmaceutike dhe dozat Supost: xhelatinë 140mg+glicerol 700mg+ujë i purifikuar deri 1g.

BISAKODILI

Përdorimet Konstipacion-i (kapsllëku); procedurat radiologji-ke; lehtëson dhimbjet tek pacientët me hemorroide. Kundërpërdorimet Obstruksion intestinal (bllokim i zorrës); apendicit (infeksion i rudimentit të apendixit në zorrë) […]

SULFALAZINA

Përdorimet Kolit (infeksion i zorrës së trashë) ulçeroz, artrit reumatoid, Crohn morbus, spondiliti ankilozues, kolit kolagjenoze, artrit kronik juvenil, psoriazë (emri i plotë psoriaza vulgaris), artrit […]

THËNGJILLI I AKTIVIZUAR (CARBO MEDICINALIS)

Përdorimet Tek infeksionet e zorrëve, diarre-a si dhe tek të gjitha intoksikim-et (helmime) perorale. Dozimi Të rriturit: 4 deri 6 herë në ditë nga 2 […]

TRETËSIRA ORALE REHIDRUESE (TOR)

Përdorimet Diarre, çrregullim i balancës së elektrolite-ve. Dozimi Sipas gjendjes së pacientit dhe humbjes së lëngjeve. Fëmijët: çdo 5 minuta nga një lugë kafeje tretësira […]

LOPERAMIDI

Përdorimet Hiper-peristaltikë (lëvizshmëri e rritur e zorrës së trashë) e kolonit (zorra kolon) me gjenezë të ndryshme; incontinentia alvi dhe anus praeternaturalis (patologji të ndryshme që […]

RANITIDINA

Përdorimet Ulçera gastrike (stomaku) dhe ulçera duodenale beninj-e, ulçera duodenale e shoqëruar me Helikobakter pilori (bakter që vendoset në pjesën pilor-ike të stomakut), refluks ezofageal, […]

MIZOPROSTOLI

Përdorimet Parandalimi i ulçerave të shkaktura nga JSAI (anti-inflamatorët steroidale), ulçera gastrike (stomaku) dhe ulçera duodenale. Kundërpërdorimet Shtatzënia ose planifikimi për të mbetur shtatzënë (tonusi […]

METRONIDAZOLI

Përdorimet Trajtimi i infeksioneve të shkaktuara nga mikro-organizmat anaerob-e; infeksionet protozoale në amebiazë dhe trikomoniazë; infeksione të lëkurës, të SNQ (sistemi nervor qendror), intra-abdominale (barkut); […]

FAMOTIDINA

Përdorimet Ulçera gastrike, ulçera duodenale, Sindroma Zollinger-Ellison, refluks ezofageal, gjendjet hiper-sekretore hiper-acidike (aciditet i rritur) të Sistemit Gastrointestinal. Kundërpërdorimet Mbindjeshmëri ndaj medikamentit. Efektet anësore SNQ […]

CIMETIDINA

Përdorimet Patologji-të me sekretim të rritur gastrik (stomaku); parandalim të gjakderdhjeve gastrointestinal-e në të sëmurët rëndë; zvogëlon frekuencën e aspirim-it të acidit gastrik tek pacientët […]

AMOXICILINA

Përdorimet Infeksione të shkaktuara nga (shtamet që nuk prodhojnë penicilinazë) streptokokët (bakteret streptrokoke), pneumokokët, stafilokokët (bakteret stafikoloke), listeria, meningokokët, disa shtame të H. influenzae, salmonella, […]

ONDANSETRONI

Përdorimet Kemioterapia dhe radioterapi-a mesatarisht emetogjene, kemioterapia emetogjene e rëndë. Efektet anësore Konstipacion (kapsllëk); dhimbje koke, ndjenja e të ftohtit ose të nxehtit, lemza; ndryshime […]

METOKLOPRAMIDI (METOCLOPRAMIDE)

Përdorimet Pështirosje dhe vjellje, veçanërisht të shkaktuara nga kemioterapia dhe radioterapi-a abdominale (barkut); intubim i zorrës së hollë; stazë (bllokim) diabet-ike gastrik-e (stomaku). Kundërpërdorimet Gjakderdhje […]

CISAPRIDI

Përdorimet Tek simptomat dhe lezion-et mukozale të shoqëruara me refluks ezofageal. Kundërpërdorimet Nuk përdoret tek pacientët me mbindjeshmëri në bar, tek perforimet e traktit gastrointestinal, […]

DOMPERIDONI

Përdorimet Tek vjelljet dhe pështirosjet duke përfshirë edhe vjelljet dhe mundimet të provokuara nga levodopa dhe bromokriptina, pastaj të provokuara nga terapia citotoksik-e dhe radioterapi-a […]

MEBEVERINE

Përdorimet Sindromi i zorrës të irituar, enterit (infeksion i zorrës së hollë); çrregullime që karakterizohen me spazmë në muskujt e lëmuar, çrregullimet e asaj që […]

KODEINA

Përdorimet Barnat e sistemit gastrointestinal: Diarre akute (si shtesë e zëvendësimit të elektrolite-ve). Analgjetik: Dhimbjet e lehta dhe të moderuara; kollë joproduktive. Kundërpërdorimet Barnat e sistemit gastrointestinal: Depresion […]

BUTILBROMURI I HIOSCINËS (HYOSCINE BUTILBROMIDE)

Përdorimet Trajtimi i çrregullimeve gastrointestinal-e të shkaktuara nga spazma (dhimbje me natyrë shtrënguese); terapi shtesë në ulcerë peptik-e; vjellje pas anestezi-së së përgjithshme; spazmë biliar-e dhe […]

HIDROKSIDI I MAGNEZIT

Përdorimet Konstipacion (vështirësi në jashtëqitje). Kundërpërdorimet Gjendje akute të traktit gatrointestinal (stomak-zorrë), kolostomi (hapja e zorrës së trashë), ileostomi (hapja e zorrës së hollë). Efektet […]

HIDROKSIDI I ALUMINIT DHE MAGNEZIT

Përdorimet Dispepsi (çrregullimi në tretje), hiper-fosfatemi (rritja e fosfatit në gjak). Kundërpërdorimet Hipofosfatemi (ulje e fosfatit në gjak), mbindjeshmëri ndaj përbërësve të barit. Dozimi Të […]