TESTOSTERONI

Përdorimet Terapi zëvendësimi në trajtimin e pubertetit (pjekja seksuale) të vonuar tek djemtë, dhimbje e gjinjve pas lindjes, hipogonadizëm (aktivitet i ulët i gjëndrave seksuale) […]

MEDROKSIPROGESTERONI

Përdorimet Karcinomë endometriale (shtresës së brendëshme të mitrës) dhe renal-e; amenorre sekondar-e (ndalim i hemorragji-së nga shkaqe dytësore); parandalim i shtatzënisë. Kundërpërdorimet Shtatzënia, gjakderdhje vagina-le […]

ESTRADIOL-PROGESTERON

Përdorimet Terapi zëvendësimi hormonal tek gratë me mitër intakte p.sh. simptoma menopauzale (të largimit të mestruacioneve) dhe profilaksi (parandalim) e osteoporozë-s. Kundërpërdorimet Shtatzëni, tromboflebit (inflamacion […]

ESTRADIOLI

Përdorimet Simptoma vazomotore të rënda dhe mesatare të shoqëruara në menopauzë (largimin e menstruacione-ve), vaginiti (infeksion të vaginës) atrofik, kraurosis vulvae (atrofi të vulvë-s), hipogonadizëm […]