KLORHEKSIDINA

Përdorimet Sëmundjet e lëkurës: Antiseptikë (dezinfektues) të lëkurës për plagë dhe lëndime në kirurgji, gjinekologji, obstetrikë, shpërlarje të fshikëzës urinar-e, higjienë oral-e, stomatit (infeksione të gojës), […]

MIKONAZOLI

Përdorimet Sëmundjet e lëkurës: Tek infeksionet mikotike të lëkurës si dhe te infeksionet sekondar-e që shkaktohen nga bakteret gram-pozitive. Sëmundjet e veshit, hundës dhe fytit: Parandalimi dhe […]

KLOTRIMAZOLI

Përdorimet Te infeksionet e lëkurës të shkaktuara nga dermatofite (p.sh. llojet e gjinisë Trichophyton), majatë (p.sh. llojet e gjinisë Candida), myqet dhe këpurdhat e tjera […]

BENZIL BENZOATI

Përdorimet Zgjebe, pedikulozë. Efektet anësore Irritim i lehtë i lëkurës dhe djegie kalimtare. Në rast reaksioni të rëndë përgatitja duhet lagur me ujë të ngrohtë […]

POLIVIDON JODI

Përdorimet Dezinfektues i lëkurës, kryesisht në procedurat para-operative për të zvogëluar incidencë-n e infeksioneve të plagë-ve të operacioneve. Antiseptikë (dezinfektues) vaginal për trajtimin e vaginitit […]

HIDROKORTIZONI (HYDROCOTISONE)

Përdorimet Sëmundjet e lëkurës: Ekzema atopi-ke, infantil-e, diskoide dhe stazike; prurigo nodul; neuro-dermatozë, dermatit disebohorik, intertrigo. Mund të përdoret edhe tek otit externa. Sëmundjet e veshit, […]

BETAMETAZONI

Përdorimet Sëmundjet e lëkurës: Mjekimi i ekzemë-s (sëmundje lëkure nga infeksione zakonisht mykotike) tek të rriturit dhe fëmijët; ekzema atopike dhe diskoide; prurigo nodul; psoriazë (emri i […]