KSILOMETAZOLINA

Përdorimet Kongjestion nazal (gjendje inflamatore dhe sekrecione të rritura të hundës). Efektet anësore Irritime lokale; veprim i reduktuar pas përdorimit të zgjatur (kongjestion si efekti […]

PREDNIZOLON-NEOMICINË

Përdorimet Infeksionet ekzematoze me infeksion në otit externa (infeksione të veshit të jashtëm). Kundërpërdorimet Shih më lart. Dozimi 2-3 pika në vesh 3-4 herë në […]

BETAHISTINA

Përdorimet Humbje dëgjimi e shoqëruar me sindromin Meniere (sëmundja Meniere), vertigo (humbje të ekuilibrit) dhe tinitus (zhurmë në vesh). Kundërpërdorimet Feokromocitomë. Efektet anësore Dhimbje koke, […]

DIPROPIONATI I BETAMETAZONIT

Përdorimet Parandalimi dhe trajtimi i rinit-it (inflamacion i mukozave të hundës) sezonal dhe vazomotor (nga ndryshimet e madhësisë së enëve të gjaku-t), trajtimi i astmës […]

ACETATI I ALUMINIT

Përdorimet Inflamacion në otit externa (veshi i jashtëm). Dozimi Rruga më e rëndomtë është të laget një copë garzë me tretësirë acetat alumini dhe të […]

PREDNIZOLONI

Përdorimet Sëmundjet e syrit: Për mjekimin afatshkurtër të gjendjes inflamatore të syrit që reagon ndaj steroideve dhe vetëm pasi të jenë përjashtuar infeksionet bakteriale, virale dhe […]

KLORAMFENIKOLI

Përdorimet Mjekim antibakterial lokal të infeksioneve sipërfaqësore të syrit. Antibiotik i spektrit të gjerë por që shkakton probleme hematologjike (gjaku), prandaj rezervohet; për infeksionet që rrezikojnë […]

GENTAMICINA

Përdorimet Sëmundjet e syrit: Tek infeksionet e syrit të shkaktuara nga mikro-organizmat gram-negativ dhe gram-pozitiv. Sëmundjet e veshit, hundës dhe fytit: Infeksionet bakteriale në otit externa (infeksion […]

KLORHEKSIDINA

Përdorimet Sëmundjet e lëkurës: Antiseptikë (dezinfektues) të lëkurës për plagë dhe lëndime në kirurgji, gjinekologji, obstetrikë, shpërlarje të fshikëzës urinar-e, higjienë oral-e, stomatit (infeksione të gojës), […]

MIKONAZOLI

Përdorimet Sëmundjet e lëkurës: Tek infeksionet mikotike të lëkurës si dhe te infeksionet sekondar-e që shkaktohen nga bakteret gram-pozitive. Sëmundjet e veshit, hundës dhe fytit: Parandalimi dhe […]

KLOTRIMAZOLI

Përdorimet Te infeksionet e lëkurës të shkaktuara nga dermatofite (p.sh. llojet e gjinisë Trichophyton), majatë (p.sh. llojet e gjinisë Candida), myqet dhe këpurdhat e tjera […]

HIDROKORTIZONI (HYDROCOTISONE)

Përdorimet Sëmundjet e lëkurës: Ekzema atopi-ke, infantil-e, diskoide dhe stazike; prurigo nodul; neuro-dermatozë, dermatit disebohorik, intertrigo. Mund të përdoret edhe tek otit externa. Sëmundjet e veshit, […]