ETINILESTRADIOL-NORGESTREL

Përdorimet Parandalimi i shtatzënisë; trajtimi i hipermenorre-së (gjakrrjedhje të shtuar në menstruacione); endometriozë (infeksioni i endometrit); hipogonadizëm (ulja e aktivitetit të gjëndrave) femëror. Kundërpërdorimet Tromboflebit […]

PREMARIN krem

Përdorimet Përmirësimi i epitel-it vaginal; vaginit atrofik (infeksionet tek vagina me tharje të indeve të saj) postmenopauzale (pas menopauzë-s); para ndërhyrjeve kirurgjik-ale në gratë postmenopauzale. […]

PREMARIN- ESTROGJENE TË KONJUGUARA

Përdorimet Simptomat menopauzale (shenjat e ndalimit të përhershëm të menstruacione-ve) dhe profilaksi e osteoporozë-s (parandalimi i degjenerim-it kockor). Efektet anësore Si estrogjenet tjera. Dozimi 0.625-1.25 […]

DINOPROSTONI

Përdorimet Përdoret si oksitocik (oksitocinë) për provokimin e dhimbjeve, për ndërprerje të shtatzënisë, tek vdekja intrauterin-e (brenda mitrës) e fetus-it. Kundërpërdorimet Tek sëmundjet aktive të […]

HEKSOPRENALINA

Përdorimet Trajtimi i lindjes së parakohshme, astma bronkial-e,  bronkit (infeksion i bronkeve). Kundërpërdorimet Mbindjeshmëria në heksoprenalinë. Efektet anësore Efekte anësore kardiovaskular-e (enë gjaku-zemër) siç është […]

OKSITOCINA

Përdorimet Induktimi (nxitja) i shtatzënisë, kontrollimi i gjakderdhjes post partum dhe hipotoni (ulja e kontraksionit) të mitrës në stadin e tretë të lindjes; në formë […]

METILERGOMETRINA (METHYLERGOMETRINE)

Përdorimet Parandalimi dhe trajtimi i hemorragji-së post partum (pas lindje) ose post-abortion (pas abort-it). Kundërpërdorimet Në rastet me eklampsi (hipertension arterial në shtatzëni); nuk përdoret […]