Mësoni gjithçka për mënyrën sesi të përballeni me sëmundje të ndryshme që mund të ndikojnë tek ju apo tek familja juaj.

Sëmundja e pestë

Pjesa më e madhe e njerëzve janë shumë të familjarizuar me sëmundjet më të zakonshme infektive të fëmijërisë: fruth, shyta, rubeolë (fruthi gjerman) dhe lija […]

Antibiotikët dhe fëmijët

Antibiotikët janë ilaçe që përdoren për të trajtuar infeksionet e shkaktuara nga bakteret. Ato janë ilaçe shumë të mira që kanë shpëtuar jetën e shumë […]

Çrregullime të gjëndrës tiroide

A është gjëndra tiroide fajtore? Sa herë i keni dëgjuar këto fjalë? Është diçka psikosomatik-e, është çdo gjë në kokën tuaj; Është një sindromë e […]

Refluksi tek fëmijët

Shumë njerëz përjetojnë ndjenjë jo të mirë kur kanë atë që njihet si refluks ose urth. Kjo vjen si pasojë e acidit të stomaku-t që […]

Gripi: Trajtimi dhe vaksinimi

Gripi është një infeksion viral i hundës, fytit dhe ndonjëherë i mushkërive. Një kujdes i veçantë është i domosdoshëm nëse fëmijët, të moshuarit ose ato […]

Si të përforconi sistemin imunitar

Në përgjithësi, sistemi imunitar kryen një funksion të jashtëzakonshëm, duke ju mbrojtur kundër mikro-organizmave që shkaktojnë sëmundje. Por ndonjëherë ai dështon në kryerjen e kësaj […]

Udhëheqës vizual: Njihuni më mirë me Ebola-n

[ssba_hide]

Të punuarit kur jeni sëmurë përkeqëson shëndetin dhe biznesin

Ekspert-ët thonë se: “Të punuarit gjatë kohës që jeni sëmurë përkeqëson shëndetin dhe produktivitetin”. Profesor Kevin Dju, nga shkolla e studimeve sociale dhe kulturale, në […]

Mosfunksionimi i veshkave

Fakte për mosfunksionimin e veshkave Veshkat janë organ-et që ndihmojnë të filtrohen mbeturinat në gjak. Ato gjithashtu marrin pjesë në rregullimin e presionit të gjakut, […]

Sëmundja e virusit Ebola

Fakte të rëndësishme Sëmundja e virusit Ebola, që më parë njihej si ethja hemorragjike Ebola, është një sëmundje e rëndë, shpesh vdekjeprurëse për njerëzit. Epidemitë […]

Ethja Hemorragjike e Ebolas (Sëmundja e virusit Ebola)

Fakte mbi ethen hemorragjike të Ebolas (Sëmundjen e virusit Ebola) •  Ethja hemorragjike Ebola është një sëmundje e shkaktuar nga katër specie të ndryshme të […]

Migrena dhe Migrena Aura

Në përgjithësi, migrena është një dhimbje koke. Megjithatë, termi migrenë përfshin një sërë simptomash të tjera që ndodhin në pjesë të ndryshme të trupit, përpara […]

Skuqja e lëkurës ose puçërrosja

Puçërrosja ose skuqja e lëkurës, është një skuqje e dhimbshme dhe e kruajtshme e puçrrave të vogla e të kuqe në zonën e prekur. Kjo […]

Goditja nga nxehtësia dhe lodhja nga nxehtësia

Sëmundjet e nxehtësisë si goditja nga nxehtësia dhe lodhja nga nxehtësia ndodhin kur trupi nuk ftohet vetë. Nëse temperaturat e ajrit rriten ose nëse bëni […]

Kur mjekimi juaj për dhimbjen nuk funksionon

Cilat mund të jenë hapat që duhet të ndërmerrni në rastet e një dhimbje kronike Në qoftë se jeni një person i cili për disa […]

Sëmundja e kllapave të zemrës

 Çfarë është sëmundja e kllapave të zemrës?  Sëmundja e kllapave të zemrës ndodh kur kllapat e saj nuk punojnë ashtu si duhet.  Si funksionojnë kllapat […]

Udhëheqës vizual: Çfarë është Lupus

[ssba_hide]

Dhimbjet e kokës: Llojet e ndryshme

Dhimbja e kokës është një nga sëmundjet më të zakonshme. Por jo të gjitha dhimbjet e kokës janë të njëjta. Vendndodhja e dhimbjes, se sa […]

Po ju zbulojmë 15 ushqime që forcojnë imunitetin

Boronica Një recetë e vjetër popullore, ekstrakti i këtyre frutave duket për të bllokuar viruset e gripit. Kjo është vërtetuar me anë të një studimi […]

Çrregullimet e endokrinës

Sistemi endokrin është një rrjet gjëndrash që prodhojnë dhe dërgojnë hormone, të cilat ndihmojnë kontrollin e shumë funksioneve të rëndësishme të trupit, veçanërisht aftësinë e […]

Simptomat dhe zgjidhjet e tiroides

Kur tiroidja “shkon” keq A ju zvarritur lodhja dita ditës? A keni mjegull të trurit (një sëmundje që prek gjykimin dhe ndërgjegjen në përgjithësi), shtim […]

Laringiti

Laringit-i është një inflamacion i fytit, ose ndryshe laringu-t, që e bën zërin tuaj gërvishtës ose të ngjirur. Laringiti mund të jetë i shkurtër apo […]

Çrregullimet e të ngrënit

Termi “çrregullim i të ngrënit” është përdorur për të përshkruar një sëmundje serioze, që prek pjesën më të madhe të njerëzve dhe kryesisht femrat. Dy […]

Termometrat infrared dështojnë në testin për fëmijët me ethe

Prova të reja kanë hedhur dyshime mbi saktësinë e termometrave infrared të lëkurës që janë përdorur për të zbuluar ethet tek fëmijët. Një studim Italian, […]

Kur duhet të shkoni tek mjeku

Kur duhet të shkoni tek mjeku? Vendimi për të shkuar tek mjeku për një çështje të veçantë jo gjithmonë është i lehtë. Shumë njerëz shqetësohen […]

Shytat: Simptomat

Në ditët e sotme shytat janë gjithnjë e më të rralla. Shumica e fëmijëve janë të vaksinuar kundër shytave, kur ata janë rreth 1-4 vjeç […]

Fruthi: Çfarë duhet të dini

Fruthi është një sëmundje infektive që prek kryesisht fëmijët. Ai shkaktohet nga një lloj virusi i quajtur paramyxovirus. Ai përhapet nga një fëmijë tek tjetri […]

Krizat febrile

Krizat febrile janë të zakonshme tek fëmijët, kryesisht tek bebet. Ato prekin rreth 2-4% të fëmijëve dhe përgjithësisht shfaqen midis moshave 3 muajsh deri në […]