Sigurojuni që të dini sesi të shmangni dehidratimin dhe sëmundjet e lidhura me nxehtësinë përpara se të nisni pushimet e verës ose të ushtroheni në vapë.

Skuqja e lëkurës ose puçërrosja

Puçërrosja ose skuqja e lëkurës, është një skuqje e dhimbshme dhe e kruajtshme e puçrrave të vogla e të kuqe në zonën e prekur. Kjo […]

Goditja nga nxehtësia dhe lodhja nga nxehtësia

Sëmundjet e nxehtësisë si goditja nga nxehtësia dhe lodhja nga nxehtësia ndodhin kur trupi nuk ftohet vetë. Nëse temperaturat e ajrit rriten ose nëse bëni […]

Dehidratimi dhe moti i ngrohtë

Trupi i njeriut ka një përmbajtje të konsiderueshme uji, kështu që kur temperatura rritet, trupi mundohet që të ftohet nëpërmjet djersitjes. Në këtë rast mund […]

Dehidratimi

Dehidratimi është humbje e tepruar e lëngjeve të trupit. Trupi ka nevojë për një sasi të caktuar lëngjesh, për të ruajtur të gjitha sistemet fiziologji-ke […]