Mësoni gjithçka rreth dhimbjeve të ndryshme të kokës duke përfshirë opsionet e zakonshme të trajtimit.

Gjumi

Me rritjen e moshës, pjesa më e madhe e njerëzve kanë nevojë për më pak gjumë. Nevoja për gjumë ndryshon nga individi në individ dhe e […]

Dhimbja e kokës dhe përdorimi i medikamenteve

Përdorimi i tepërt i analgjetikëve (liruesve të dhimbjeve) nga njerëzit me dhimbje koke ose tensioni  kronik (në vazhdimësi) është goxha e përhapur (Revista e Neurologji-së, […]

Dhimbja e kokës: Çfarë e bën serioze një dhimbje koke

Dhimbjet e kokës janë shumë të zakonshme dhe kanë shumë shkaqe. Edhe pse ato janë një burim i shpeshtë i stresit dhe ankth-it, dhimbjet e […]

Dhimbja e kokës: Opsionet e trajtimit

Një sërë produktesh të ndryshme janë të pranishme në farmaci për trajtimin e dhimbjes së kokës. Analgjetikët e thjeshtë Shumica e njerëzve marrin ndihmë nga […]

Migrena dhe Migrena Aura

Në përgjithësi, migrena është një dhimbje koke. Megjithatë, termi migrenë përfshin një sërë simptomash të tjera që ndodhin në pjesë të ndryshme të trupit, përpara […]

Dhimbja e kokës

Dhimbjet e kokës janë relativisht të zakonshme. Ekzistojnë shumë shkaqe që shkaktojnë dhimbjen e kokës. Ato janë: mungesa e ushqimit, tendosja e syve, stresi, konsumimi […]

Dhimbjet e kokës: Llojet e ndryshme

Dhimbja e kokës është një nga sëmundjet më të zakonshme. Por jo të gjitha dhimbjet e kokës janë të njëjta. Vendndodhja e dhimbjes, se sa […]

Dhimbja e kokës nga akullorja

Dhimbjet e kokës janë shumë të zakonshme. Ato prekin shumicën prej nesh në kohë të caktuara. Shumë gjëra mund të shkaktojnë dhimbje koke, por për […]

Dhimbja e kokës nuk është e lidhur me ekspozimin ndaj medias elektronike

Përdorimi i shpeshtë i mediave elektronike nga adoleshentët nuk e rrit rrezikun e tyre për dhimbje koke, sugjeruan kërkimet (BMC Neurologjia, online). Studiuesit gjermanë krahasuan […]

Botoksi mund të parandalojë dhimbjet e kokës së migrenës

Injeksion-et e toksinave (toksinë) të botulinumit të tipit A zakonisht janë përdorur për qëllime kozmetike, por ato munden gjithashtu që të parandalojnë lloje të caktuara […]