Ndiqni këto linke për më shumë informacione rreth kujdesit për shëndetin tuaj.

Menaxhimi i dhimbjes pas një ndërhyrje kirurgjikale (operacioni)

Menaxhimi i dhimbjes pas një ndërhyrje kirurgjikale fillon që para operacionit. Kur dëgjoni mjekun tuaj të thotë fjalët “Do të na duhet ta operojmë” mund […]

Çrregullime të gjëndrës tiroide

A është gjëndra tiroide fajtore? Sa herë i keni dëgjuar këto fjalë? Është diçka psikosomatik-e, është çdo gjë në kokën tuaj; Është një sindromë e […]

Tru i majtë apo tru i djathtë? Kontrolloni celularin

Kërkuesit kanë gjetur se ana e kokës suaj, që ju zgjidhni për të mbajtur celularin, tregon nëse jeni dominant në anën e djathtë apo të […]

Konsumimi i ujit

Përveç oksigjenit, uji është një ndër 2 lëndët (të hyrat) kryesore në jetën e njeriut. Një person mund të mbijetojë mesatarisht për 40 ditë pa […]

Ilaçe me recetë

Ilaçet me recetë janë një pjesë e rëndësishme në trajtimin dhe parandalimin e sëmundjeve. Megjithatë, përdorimi i gabuar i këtyre ilaçeve mund t’i bëjë ato […]

Ilaçet: Të kuptoni ilaçet tuaja

Kur mjeku ju jep një recetë, është marrë një vendim i kujdesshëm për të zgjedhur ilaçin e duhur për ju. Marrja në mënyrë korrekte e […]

Udhëheqës vizual: 25 mënyra për të qëndruar të shëndetshëm edhe jashtë vendit

[ssba_hide]

Udhëheqës vizual: Luftoni mikrobet në gjithë shtëpinë tuaj

[ssba_hide]

Kartëmonedhat mbartin mijëra lloje bakteresh

Një studim i kohëve të fundit jep një kuptim të ri të termit “para të pista”. Studiuesit kanë gjetur që kartëmonedhat nga një bankë e […]

Simptomat dhe zgjidhjet e tiroides

Kur tiroidja “shkon” keq A ju zvarritur lodhja dita ditës? A keni mjegull të trurit (një sëmundje që prek gjykimin dhe ndërgjegjen në përgjithësi), shtim […]

Sëmundja e gërvishtjes së maces

Kafshët mund të jenë burim i madh kënaqësie dhe shoqërie për njerëzit e të gjitha moshave. Por, si shumë gjëra të mira të jetës edhe […]

Përmirësimi i shëndetit: Bëni një gjë në një kohë

Për shumë prej nesh, ka diçka tek vetja jonë, që ne duam ta ndryshojmë për interesin e shëndetit tonë. Mund të jetë fakti i pirjes […]

Të qenit të shëndetshëm nëpërmjet të shkruarit

Për njerëzit me sëmundje kronike, siç është artrit-i ose astma, jeta mund të jetë shumë e vështirë. Shpesh ato kanë për të përballuar dhimbje, kufizime […]

Ndihma e parë për ataket kardiake

Shenjat e atakut përfshijnë: Dobësi, paralizë (paaftësi për të lëvizur), ose ngrirje të fytyrës, veçanërisht në një anë të trupit; Vizion (shikim) që menjëherë bëhet […]

Bakteret që rezistojnë në instrumentet muzikore frymore

Është gjetur se bakteret mbijetojnë për të paktën 2 javë brenda instrumenteve frymore. Kërkuesit amerikanë morën mostra nga 20 instrumenta muzikorë, duke përfshirë klarinetën, flautin […]

Heqja e këpushave (rriqërave)

Këpushat ushqehen me gjaku-n e njerëzve dhe kafshëve, dhe mund t’u transmetojnë sëmundje bartësve të tyre. Ata i bashkëngjiten lëkurës dhe shpesh gjenden nën ije, […]

Alergjitë nga shpimet e insekteve

Reaksionet alergjike më të zakonshme ndodhin nga shpimi i bletëve, grerëzave dhe milingonave. Shkalla e alergjive ndryshon gjerësisht, megjithatë, shumica e njerëzve që përjetojnë vetëm […]