Lexoni artikujt e mëposhtëm për të gjetur informacione më shumë rreth shpinës tuaj, si të shmangni lëndimet e palcës kurrizore dhe trajtimin e tyre.

Hernia Diskale

Hernia diskale (disku i rrëshqitshëm), shfaqet kur njëra pjesë apo i gjithë disku sforcohet si pasojë e një pjese të dobët të tij. Kjo bën […]

Dëmtimi i palcës kurrizore: Teknikat e shpëtimit

Në të gjitha rastet e ndihmës së shpejtë, ndihmësi duhet të marrë menjëherë hapat e mëposhtme: Nëse ekziston rreziku i jetës së pacientit, trajtoni si […]

Dëmtimi i palcës kurrizore: Çfarë është?

Lëndimi i palcës kurrizore (SCI) përfshin dëmtimin e palcës kurrizore që rezulton në humbjen e funksionit siç është lëvizshmëria ose ndjenja. Në mënyrë që të […]

Paraplegjik apo kuadriplegjik?

Shpina e njerëzve përbëhet nga kafazi, i cili vetë përbëhet nga segmente të kockave të quajtura vertebra. Ato mbrojnë kordën shpinore, që zë pjesën më […]

Dëmtimi i palcës kurrizore: Cilat janë efektet

Efektet e dëmtimit të palcës kurrizore (SCI) variojnë në varësi të llojit dhe nivelit të lëndimit të pësuar. Mund të ndajmë SCI-në në dy kategori, […]

Palca kurrioze dhe kolona vertebrale

Palca kurrizore – e vendosur në kuadër të kolonës vertebrale, është një strukturë e butë cilindrike, e përbërë nga inde nervore të organizuara shumë mirë. […]

Dëmtimi i palcës kurrizore: Shkaqet e shpeshta

Shkaqet më të zakonshme të dëmtimit të palcës kurrizore janë traumat nga aksidentet e mjeteve motorike, biçikletës, rëniet, dëmtimeve në sport (veçanërisht zhytjes në ujëra […]