Zbuloni simptomat e stresit, si ndikon stresi në shëndetin tuaj dhe sesi mund ta menaxhoni dhe ta trajtoni atë.

Stresi emocional: Ndikues negativ për presionin e gjakut

Stresi emocional sjell presion të lartë gjaku (BP) dhe më vonë probleme shëndetësore. Situatat emocionale, si debatet me partnerin, janë të lidhura me shëndetin e […]

Rreziku i zemrës është më i lartë në personalitetin pesimist të llojit D

Njerëzit me personalitet të llojit D kanë një rrezik më të lartë vdekjeje në të ardhmen nga zemra dhe nga sëmundja e qelizave të gjaku-t, pohuan […]

Stresi

Pjesa më e madhe e njerëzve vuajnë nga stresi në një moment të caktuar të jetës së tyre. Të shfaqurit e shenjave të stresit, nuk […]

Simptomat e stresit

Stresi na prek të gjithëve. Gjithkush mund të përjetojë simptoma të stresit; kur disiplinoni fëmijët, gjatë një dite të ngarkuar në punë, kur përpiqemi të […]

Stresi mban yndyrat shkatërruese të zemrës më gjatë në gjak

Stresi mund të ngadalësojë pastrimin e yndyrave të dëmshme që janë të lidhura me sëmundjen e zemrës nga qarkullimi i gjaku-t. Ky është një zbulim […]

Meshkujt me stres kronik në punë kanë më shumë mundësi për të vdekur

Meshkujt nën nivelet e një stresi kronik në punë kanë më shumë mundësi që të vdesin nga çdo lloj shkaku. Një studim i madh amerikan […]

Sëmundja mendore: Trajtimet e disponueshme

Ekzistojnë trajtime të shumta dhe të ndryshme për sëmundjet mendore dhe trajtimi shpesh përfshin një kombinim të metodave, që mund të ofrohen nga profesionistë të […]

Stresi përkeqëson simptomat e sklerozës multiple (e shumëfishtë)

Për pacientët me sklerozë-n multiple (MS), ngjarjet stresuese të jetës përkeqësojnë simptomat. Kërkuesit gjermanë studiuan 73 pacientë me sklerozën multiple. Kontrolle të rregullta ishin përcaktuar […]

Çrregullimi i stresit posttraumatik

Çrregullimi i stresit post-traumatik (PTSD) është një lloj çrregullimi ankth-i që prek njerëzit që kanë qenë dëshmitarë ose që kanë qenë përfshirë në një situatë […]