Zbuloni më shumë rreth çështjeve që lidhen me fertilitetin dhe konceptimin, që përfshin infertilitetin dhe të mbeturit shtatzënë.

Çfarë duhet bërë lidhur me mungesën e pjellorisë sekondare?

Në qoftë se po përjetoni mungesën e pjellorisë sekondar-e, domethënë vështirësi për të mbetur shtatzënë me një fëmijë të dytë (apo të tretë), ja se […]

Planifikimi i shtatzënisë

Planifikimi i shtatzënisë nuk nënkupton që të nxitoni për në dyqanin më të afërt të fëmijëve. Do të thotë që të keni kujdesin mjekësor përpara mbetjes […]

Kur duhet të bëni seks në qoftë se doni të mbeteni shtatzënë?

Koha është gjithçka. Sperma mund të jetojë për dy deri në tre ditë, por veza është në qarkullim për vetëm 12 deri në 24 orë. […]

Steriliteti femëror

Sterilitet-i është përcaktuar si mos krijimi i një konceptimi pas një marrëdhënie të rregullt seksuale prej 12 muajsh. Rreth një në 6 çifte kanë problemin […]

Procedurat e abortit

Lloji i procedurës së abort-it përdorur në ndërprerjen e ndërgjegjshme të shtatzënisë përcaktohet kryesisht nga fakti sa kohë ka një grua që është shtatzënë. Gjatë […]

Infertiliteti

Infertilitet është konsideruar paaftësia për të arritur shtatzëninë pas 12 muajsh të marrëdhënieve normale seksuale pa kontraceptivë. Sterilitet-i mund të prekë mashkullin apo femrën ose […]

Të mbeturit shtatzënë

Të paturit e një fëmije mund të duket gjëja më natyrale në botë, por për shumë kjo nuk është e tillë. Të mbeturit shtatzënë mund […]

Largimi i fijes fibroze mund të reduktojë abortin e përsëritur

Largimi i fibroid-eve që shtrembërojnë zgavrën e mitrës mund të rrisë mundësinë e të paturit të një fëmije të gjallë në një shtatzëni të mëvonshme, […]

Mos pjelloria sekondare

Për dy vjet, ne jemi duke u përpjekur të kemi një fëmijë të dytë. A kemi ndonjë problem me pjellorinë? Po. Quhet mos pjellori sekondar-e […]

Shtatzënia: Kur duhet të keni fëmijën tjetër?

Metodat moderne të kontrollit të lindjes nënkuptojnë se shumica e çifteve mund të “planifikojnë” familjet e tyre. Ne ditët e sotme është evidente sidomos prirja […]

Shtatzënia: Përgatitja për shtatzëninë

Nëse po mundoheni që të mbeteni shtatzënë, duhet të takoheni me doktorin tuaj dhe të diskutoni për ilaçet që po merrni, dhe nëse janë apo […]

Udhëheqës vizual: Ushqime që e shtojnë pjellorinë

[ssba_hide]

Ja si të mbeteni shtatzënë “me program”

Jeni duke u përpjekur të mbeteni shtatzënë? Mos u shqetësoni nëse kjo nuk ndodh shpejt. Thjesht do t’ju duhet të punoni me orarin. Ndërkohë që […]

Shtatzënia pas moshës 35 vjeç

Siç e thotë proverbi: Mosha nuk është gjë tjetër veç një numër. Por kur vjen puna për të mbetur shtatzënë dhe për të pasur një […]

8 shenja të hershme të shtatzënisë

Pyesni veten nëse jeni shtatzënë? Një test i shtatzënisë është mënyra me anën e së cilës do ta mësoni me siguri. Por në qoftë se […]

Cikli menstrual: Normal

Cikli menstrual është termi i saktë për ciklin (zakonisht çdo muaj), në të cilën trupi i një gruaje lëshon një vezë, përgatitet për fekondim të […]

Obeziteti redukton fertilitetin tek burrat

Obeziteti i meshkujve  mund të ketë një efekt dramatik në shanset e një çifti jopjellor për të patur fëmijë. Shkencëtarët kanë konkluduar se sa më […]

Mosha dhe pjelloria: Mbetja shtatzënë në të njëzetat

Koha është në anën tuaj në qoftë se po përpiqeni të mbeteni shtatzënë në të njëzetat tuaja, edhe biologjia po ashtu. Trupi juaj është i […]

Vezët, pjelloria dhe mosha: Si funksionojnë?

Pjelloria bie natyrshëm me rritjen e moshës së gruas, por rënia ka pak të bëjë me plakjen që ndodh në kocka, lëkurë dhe pjesën më […]

A jeni gati për një tjetër?

Askush nuk mund t’i përgjigjet kësaj pyetje përveç jush, dhe ka shumë gjëra për t’u menduar. Vendimi juaj do të përfshijë shumë planifikim dhe përpjekje […]

Lloji i kontrollit të lindjeve i lidhur me kohën midis shtatzënive

Gratë që përdorin pajisje brenda mitrës dhe lloje të tjera të kontrollit afatgjatë e të kthyeshëm të lindjeve pasi kanë tashmë një fëmijë, ka më […]

Aborti – Përmbledhje

Kjo temë ka të bëjë me dhënien fund të një shtatzënie. Nëse keni pasur marrëdhënie seksuale të pambrojtura në 5 ditët e fundit dhe nuk […]

Si të mbeteni shtatzënë shpejt?

Ndoshta ju vërtet jeni e etur për të mbetur shtatzënë, ose ndoshta doni që lindja e foshnjës tuaj të jetë në një kohë specifike. Këtu […]