Zbuloni rreth shëndetit të gjirit, duke përfshirë absceset dhe kancerin e gjirit, ekzaminimet dhe testet për këtë lloj kanceri.

Gjinjtë: Si të kujdeseni për gjinjtë tuaj

Diagnostikimi i hershëm është shansi më i madh i një mbijetese afatgjatë të kancer-it të gjirit. Mjekët tani janë duke rekomanduar tri hapa shqyrtimi të […]

Kanceri i gjirit: Zbulimi dhe diagnostikimi

Zbulimi i hershëm Zbulimi i hershëm është një faktor kyç që mund të rrisë shanset tuaja për t’i mbijetuar kancer-it të gjirit. Nëse kanceri është […]

Kanceri i gjirit: A jeni ju në rrezik?

Edhe pse shkaku direkt që shkakton kancer-in e gjirit është akoma i panjohur, studimet kanë identifikuar faktorë të caktuar që mund të rrisin shanset tuaja […]

Dhimbja e gjirit (mastalgjia) – Vështrim i përgjithshëm

Shumë gra kanë ndjeshmëri të lartë dhe dhimbje të gjirit – e quajtur mastalgji. Ajo mund të vijë dhe të ikë brenda periudhave mujore (ciklike) […]

Kanceri i gjirit: Pyetje dhe përgjigje

Kanceri gjirit është gjithnjë e më i zakonshëm në botën perëndimore. Si kanceri më i zakonshëm ndërmjet grave ai normalisht është edhe i frikshëm, dhe […]

Anormalitetet e mamografisë

Është një numër i madh grash, të cilat bëjnë tashmë mamografi – doza të vogla të rrezeve X të gjirit. Mamografia mund të bëhet si […]

Mamografia

Kancer-i gjirit është më i zakonshëm me rritjen e moshës dhe gratë me një të afërm (mama, motër, vajzë) me këtë sëmundje janë më shumë […]

Gjinjtë: Brenda gjinjve të grave

Gjinjtë e grave janë të përbërë nga yndyrat, gjëndrat dhe një rrjet gypash përmes të cilit qumështi mund të kalojë nga gjëndra për në thimthat […]

Absceset e gjirit

Absces-i i gjirit është një koleksion i lokalizuar qelb-i në indin e gjirit. Ai zakonisht shkaktohet nga një infeksion bakterial. Simptomat e absceseve të gjirit […]

Gjëndrat e gjirit dhe kanceri

Për shumë gra, të ndjerit e një gjëndre në gjoksin e tyre mund të jetë një eksperiencë shumë e frikshme. Për pjesën më të madhe […]

Parandalimi i kancerit të gjirit

Struktura e gjirit Lufta kundër kancer-it të gjirit fillon me njohjen e gjinjve tuaj. Ato janë të përbëra nga yndyra, qumështi, gjëndrat e qumështit (alveolë) […]