Ndiqni artikujt e mëposhtëm për të mësuar më shumë rreth kancerit të qafës së mitrës, përfshirë diagnostikimin, simptomat dhe trajtimin e tij.

Lythat gjenitalë

Lythat gjenital-ë janë të vegjël dhe të butë, ato shfaqen në zonën tuaj gjenitale dhe janë shkaktuar nga Virusi i Papilomë-s Humane (HPV-Human Papilloma Virus). […]

Trajtimi i kancerit të qafës së mitrës

Shumë vite të trajtimit të pacientëve me kancer dhe testimit të trajtimeve në klinika, kanë ndihmuar mjekët të dinë se çfarë është e mundshme për […]

Pap testi dhe kolposkopia

Zakonisht, shumica e grave të rritura janë të vetëdijshme për rëndësinë e të paturit të testeve të rregullta – të ashtuquajtura “Pap test” (zakonisht çdo […]

Pap testi

Në 1940, Dr. George Papanicolaou zhvilloi një test që zbulonte qelizat prekanceroz (prekanceroze gjendje) dhe kanceroze në qafën e mitrës. Kjo procedurë u bë e njohur […]

Pajisjet intrauterine mund të mbrojnë kundër kancerit të qafës së mitrës

Sipas një studimi në 20.000 gra, pajisjet intrauterin-e (IUD-të, një formë afatgjatë kontracepsion-i) mund të ndihmojnë kundër zhvillimit të kancerit të qafës së mitrës. Gratë […]

Vaksina HPV mbron kundër kancerit anal

Vaksinat që tashmë u jepen grave për të parandaluar shfaqjen e kancer-it të qafës së mitrës sigurojnë edhe një mbrojtje të fortë ndaj kancerit të […]

Kanceri cervikal: Simptomat dhe diagnoza

Shumica e grave me ndryshime në qelizat jonormale ndihen mirë dhe nuk kanë simptoma. Pasja e simptomave do të thotë se kanceri është prezent. Disa […]

Kanceri i qafës së mitrës

Qafa e mitrës është në pjesën e ulët të uterusit (mitrës), e cila shtrihet në vaginë. Ekziston një hapje e vogël në qafën e mitrës, […]