Zbuloni gjithçka rreth hepatitit A, B dhe C dhe viruseve, si dhe sesi ato ndikojnë në shëndetin tuaj.

Rreziku i Hepatitit C në ambjentet ku bëhen thonjtë

Mund të ekzistojë një rrezik i transmetimit të hepatit-it në ambjentet ku bëhen thonjtë dhe në parukeritë (Washington DC, USA; 28 Tetor – 2 Nëntor […]

Hepatiti C dhe të qëndruarit të shëndetshëm

Të qëndruarit sa më të shëndetshëm që të jetë e mundur do t’ju ndihmojë që të përballoni më mirë Hepatitin C. Të qëndruarit të shëndetshëm […]

Tatuazhet rrisin rrezikun e hepatiteve

Ka një shqetësim në rritje që bërja e tatuazheve në oborret e shtëpisë mund të shtojnë transmetimin e viruseve që gjenden në gjak si p.sh. […]

Hepatiti – Një vështrim i përgjithshëm

Hepatiti (inflamacion i mëlçisë) është një sëmundje që shkakton një dëmtim të përhershëm dhe kërcënues për jetën. Pse mëlçia është e rëndësishme Mëlçia është organi më […]

Infeksioni i Hepatitit C

Qëkur Hepatiti C është zbuluar në vitet 1980, mijëra australianë janë gjetur që të jenë infektuar me këtë virus. Në Australi pothuajse 300,000 individë janë […]

Hepatiti C dhe transmetimi seksual

Hepatiti C nuk është klasifikuar si një sëmundje seksualisht e transmetueshme (STD-sexual transmitted diseases) edhe pse njerëzit, të paaftë për të identifikuar ndonjë faktor tjetër rreziku, mund […]

Hepatiti C

Në vitet e fundit, miliona njerëz kanë zbuluar se janë infektuar me një virus që shkakton hepatitin C. Kjo sëmundje, që është një inflamacion i […]

Vaksina e hepatitit B

Hepatiti B është një sëmundje serioze virale që prek mëlçinë. Hepatiti nënkupton inflamim të mëlçisë. Ndërkohë që 50% e të rriturve të infektuar mund të […]

Hepatiti B

Hepatiti B tashmë është i njohur si sëmundja më e zakonshme në botë që mund të parandalohet nga vaksinim-i. Hepatiti B është një sëmundje serioze, […]

Hepatiti A, B dhe C: Një pamje e përgjithshme

Krahasoni diferencat ndërmjet hepatitit A, hepatitit B dhe C në këtë tabelë. Hepatiti: një krahasim i hepatitit A, B dhe C Hepatiti A (HAV) Hepatiti […]

Infeksioni kronik i hepatitit B zvogëlon ngarkesën virale

Pjesa më e madhe e të rriturve që janë të infektuar me virusin e hepatitit B, shërohen plotësisht nga infeksioni dhe zhvillojnë imunitet ndaj virusit. […]