Ndiqni artikujt e mëposhtëm për të gjetur më shumë informacion në lidhje me shfaqjen dhe parandalimin e kancerit të zorrëve si dhe simptomat, shkaqet dhe trajtimet për kancerin e zorrëve.

Polipet e zorrëve

Polipi i zorrëve është një mbirritje e indeve nga muri i zorrëve ose zorrës së trashë. Polipe-t mund të ndryshojnë në masë. Ka shumë lloje […]

Alkooli i lidhur me rrezikun e kancerit

Konsumi i shpeshtë i alkool-it rrit rrezikun e grave që vdesin nga kancer-i me gati një të tretën, sugjeron një studim. Kërkimi zbuloi një frekuencë […]

Trajtimet e kancerit të zorrëve

Fazat e kancerit të zorrëve Ekzistojnë disa sisteme për të përcaktuar fazat e kancerit të zorrëve. I pari është sistemi ACPS, i treguar më poshtë: […]

Mënyra për të shmangur riskun e kancerit të zorrës së trashë

Kanceri i zorrës së trashë është shkaku i dytë i vdekjeve nga kanceri, por ka mënyra për ta reduktuar rrezikun. Ky lloj kanceri, kryesisht mund […]

Kanceri i zorrëve: Shkaqet dhe simptomat

Shkaqet Shkaku kryesor i kancer-it të zorrëve nuk dihet. Megjithatë, disa faktorë rrisin shanset e zhvillimit të kancerit të zorrëve, duke përfshirë: Të qenit të […]

Fibrat dietike

Fibrat dietike janë elemente te produkteve bimore. Janë kryesisht të përbëra nga llojet e karbohidrateve që trupi nuk mund të tresë ose të absorbojë dhe […]

Kanceri kolorektal i lidhur me virusin e lopës tek biftekët

Një teori e re po del se virusi i lopëve mund të sjellë një rritje globale në kancer-in kolo-rektal (të zorrëve). Këto viruse mund ti […]

Kanceri i zorrëve: Niveli i lartë i vitaminave D redukton rrezikun

Rreziku i kancer-it të zorrëve është më i reduktuar në ato që kanë nivele të larta të vitaminës D, në bazë të kërkuesve Evropianë. Në […]

Parandalimi i kancerit të zorrëve

Kancer-i zorrëve është akoma një ndër format më të zakonshme të kancerit që prek njerëzit. Lajmi i mirë është që ekzistojnë disa hapa që të […]

Kanceri i zorrëve: Çfarë është ai

Kancer-i zorrëve është kanceri që ndodhet në çdo pjesë të zorrës së trashë ose në çdo pjesë të rektumit. Kanceri i zorrëve mund të zhvillohet në dy […]

Kanceri i zorrëve: Ndryshimet e jetesës janë çelësi i parandalimit

Ndryshimet e moderuara në 5 faktorët kryesorë të jetesës mund të sjellin më shumë ndikim në zvogëlimin e vdekjeve nga kolorektali (zorrëve) sesa nga shfaqja […]

Kanceri i zorrëve

Si të gjithë kancerat e tjerë, zbulimi i hershëm përmirëson shanset e kurim-it. Fatkeqësisht, simptomat e hershme të kancer-it të zorrëve shpesh duken të parëndësishme […]