Kliko në linket më poshtë për të mësuar rreth disa ankesave të zakonshme gastrointestinale.

Melena

Në mjekësi, melena ose melæna i referohet feçeve të zeza, “bituminoze” që lidhen me hemorragjinë gastrointestinale. Ngjyra e zezë shkaktohet nga ndryshimi i hemoglobinës prej […]

Diarreja: Çfarë mund të bëni

Diarre-ja mund të ketë shkaqe të ndryshme, duke përfshirë ndryshimet në dietë, intolerancë-n e ushqimeve (p.sh. Laktoza), inflamacion-in e çrregullimit të zorrëve, ilaçet (p.sh. antibiotikët), […]

Kapsllëku

Fjala “kapsllëk” ka kuptime të ndryshme për njerëz të ndryshëm. Disa njerëz thonë se kuptimi i saj lidhet me mosvajtjen e shpeshtë në tualet, por […]

Si mund ta lehtësojë një infeksion të ashpër transplantimi fekal?

Objektivi është një metodë më e lehtë për të trajtuar Clostridium difficile. Pacientët që vuajnë nga infeksioni i pakëndshëm bakterial i njohur si Clostridium difficile mund […]

Trajtimet e urthit

Urthi–një ndjenjë dhimbjeje që vjen nga stomaku, zakonisht pas një ngrënieje të shumtë–është një simptomë e sëmundjes së refluks-it gastro-ezofageal (GORD). Urthi ndodh kur acidi […]

Urthi

Urthi është një formë dispepsi ose mostretje. Ajo shkaktohet nga refluksi i ezofagut. Urthi është simptoma kryesore e refluks-it gastro-ezofageal dhe është përshkruar si një […]

Kapsllëku: Çfarë duhet të dini

Kapsllëku ndodh kur përjetoni një ndryshim të zorrëve, në kohën ndërmjet lëvizjes së zorrëve. Kapsllëku shpesh shoqërohet nga sikleti në bark. Pse unë ngel kaps? […]

Kapsllëku tek fëmijët

Kapsllëku është një problem i zakonshëm tek fëmijët, që karakterizohet nga ekzistenca e feçeve të forta, të thata, që janë të vështira për t’u nxjerrë. […]

Diarreja

Diarreja ndodh kur lëvizjet e zorrëve bëhen më të ujshme dhe më të shpeshta se zakonisht ose të dyja së bashku. Të ndenjurat mund të […]

Dispepsi (mostretja)

Termi “Dispepsi” është term laik dhe është përdorur për të mbuluar simptomat e disa kushteve të ndryshme mjekësore. Kushtet mjekësore që janë përshkruar shpesh si […]

Kapsllëku: Shkaqet dhe simptomat

Kapsllëku i referohet mocioneve të parregullta të zorrëve dhe/ose dhimbjeve. Një lëvizje e zorrëve çdo ditë nuk është gjithmonë e nevojshme. Zakonet e zorrëve të […]

Udhëheqës vizual: Si ta pushoni urthin natën

[ssba_hide]

Fibrat dietike

Fibrat dietike janë elemente te produkteve bimore. Janë kryesisht të përbëra nga llojet e karbohidrateve që trupi nuk mund të tresë ose të absorbojë dhe […]

Mënyra e tretjes së ushqimit

Zbuloni rreth tretje-s së ushqimit tuaj duke parë diagramën më poshtë për çdo pjesë të sistemit tuaj të tretjes (gjëndra të pështymës, ezofag, stomaku, pankreas, […]

Mospërmbajtja fekale mund të përgjigjet ndaj ndryshimit të dietës

Rritja e sasisë së fibrave dhe lëngjeve mund të ndihmojë një në 10 të moshuar që të përjetojnë mospërmbajtjen fekale, tha një kërkues. Të dhënat nga […]

Diarreja përmirësohet më shpejt me probiotikë

Bakteret probiotike munden që në mënyrë efektive të shkurtojnë jetëgjatësinë e infeksionit akut të diarre-së, thonë ekspert-ët. Megjithatë, nevojitet një qartësi se cili probiotik është […]

Flatulenca

Flatulencat (gazrat) janë një mbirritje gazrash në stomak dhe zorrë. Flatulenca mund të jetë një problem i turpshëm për disa njerëz, gjithsesi është normale për […]

Intoleranca ndaj laktozës

Laktoza është një karbohidrat kompleks (sheqer) që është i pranishëm tek qumështi. Gjatë tretje-s, laktoza është e ndarë në dy sheqerna të thjeshtë, glukozë dhe […]