Apendiciti

Apendicit-i është inflamacion i apendiksit. Apendiks-i është një qese e shkurtër dhe e ngushtë e zorrëve, që është e mbyllur në një nga fundet. Apendiksi […]

Koliti ulçeroz

Nëse ju, një familjar ose miku juaj, jeni diagnostikuar së fundmi me kolit ulçeroz, është e rëndësishme të filloni të mësoni sa më shumë që […]

Polipet e zorrëve

Polipi i zorrëve është një mbirritje e indeve nga muri i zorrëve ose zorrës së trashë. Polipe-t mund të ndryshojnë në masë. Ka shumë lloje […]

Sëmundja Celiake

Sëmundja celiake është një gjendje që prek zorrën e vogël, e shkakuar nga një përgjigje imune anormale, ose ndjeshmëri, të një proteine dietike të njohur […]

Koliti ulçeroz: Trajtimi

Qëllimi kryesor i trajtimit të kolitit ulçeroz është korrigjimi i sistemit imunitar të pacientëve, që ai të funksionojë më mirë. Edhe pse nuk ka një […]

Sëmundja Crohn

Sindroma Crohn (Crohn morbus) është një sëmundje inflamatare që prek rrugët gastrointestinal-e (aparati tretës). Njihet si sëmundje kronike dhe nuk ka ende një kurë për […]

Zorra e hollë

Ky imazh tregon një seksion kryq të zorrës së hollë, duke ilustruar pjesët rrethore në mur, vilin (gisht i vogël si projeksion) e mukozës, shtresat […]

Sindroma e acarimit të zorrëve: Çfarë duhet të dini

Sindroma e acarimit të zorrëve (IBS) është një çrregullim në të cilën lëvizja normale e ritmit (zorrëve) është e parregullt – kjo mund të çojë […]

Sindroma e acarimit të zorrëve: Shkaqet dhe simptomat

Sindroma e acarimit të zorrëve (IBS) është një çrregullim i zakonshëm, që ndodh në afërsisht 15% të njerëzve. Është më i zakonshëm tek gratë. Rreth […]

Sëmundja divertikulare dhe divertikuliti

Çfarë është sëmundja divertikulare? Sëmundja divertikul-are është një gjendje që ndodh në pjesën e zorrëve, në të cilën divertikula mund të inflamohet ose të infektohet […]

Divertikula

Shumë njerëz mbi moshën 50 vjeçare kanë divertikul-a në zorrën e tyre (zorrën e poshtme). Zakonisht divertikula nuk shkakton probleme serioze. Megjithatë një në pesë […]

Trajtimi i sëmundjes Crohn

Sikundër nuk ekziston asnjë kurë për sëmundjen Crohn (Crohn morbus), kontrollet mjekësore kanë si qëllim që të kontrollojnë simptomat dhe të sjellin përmirësimin e sëmundjes. […]

Sëmundja Crohn në fëmijëri lidhet me përdorimin e antibiotikëve

Më shumë dëshmi kanë dalë në lidhje me sëmundjen Crohn (Crohn morbus) tek fëmijët që pësojnë ndryshime në bakteret dhe në organizmat e tjera në […]

Kanceri i zorrëve

Si të gjithë kancerat e tjerë, zbulimi i hershëm përmirëson shanset e kurim-it. Fatkeqësisht, simptomat e hershme të kancer-it të zorrëve shpesh duken të parëndësishme […]