Kliko në linket më poshtë për të mësuar rreth gurëve të tëmthit dhe fshikëzës tuaj.

Gurët në tëmth: Trajtimi

Shumica e gurëve të tëmthit nuk shkaktojnë simptoma (ashtuquajtur gurë të “heshtur”), dhe në përgjithësi nuk kërkojnë ndonjë trajtim. Megjithatë, gurët e tëmthit në fshikëzën […]

Gurët në tëmth: Çfarë janë ato

  Gurët e tëmthit janë depozita guri që formohen në fshikëzën e tëmthit, një organ i vogël në formë dardhe i vendosur nën mëlçi. Fshikëza […]

Gurët në tëmth: Simptomat

Rreth 70% e njerëzve që kanë gurë në tëmth nuk kanë simptoma të dukshme dhe shpesh nuk janë në dijeni për praninë e tyre. Gurët […]

Gurët e tëmthit: Diagnostikimi me ultratinguj

Ultratingull-i është teknika më e zakonshme që konfirmon praninë e gurëve të tëmthit, që janë depozita në formë gurësh që formohen në tëmth. Ku formohen […]

Gurët e tëmthit: Komplikacionet

  Gurët në tëmth sjellin shumë komplikacion-e të rënda për shëndetin. E rëndësishme është që ato të trajtohen në mënyrë profesionale. Çfarë komplikacionesh mund të […]

Kolangiografia endoskopike retrograde

Nga se shkaktohen gurët e tëmthit? Gurët kolesterolikë Shkencëtarët mendojnë se gurët kolesterolikë formohen kur bila përmban shumë kolesterol, shumë bilirubinë, ose kripëra biliar-e të […]