Klikoni në linket më poshtë për të mësuar rreth shkaqeve, simptomave dhe trajtimeve të ulçerës.

Ulçera peptike: Cilat janë simptomat

Simptomat e ulçerë-s peptik-e ndryshojnë nga një person në tjetrin. Ju mund të keni ulçer pa qenë në dijeni për praninë e saj, derisa të […]

Ulçera peptike

Rreth një në 10 njerëz do të zhvillojnë ulçerë-n peptik-e në një moment të caktuar të jetës së tyre, dhe pjesa më e madhe e […]

Dispepsi (mostretja)

Termi “Dispepsi” është term laik dhe është përdorur për të mbuluar simptomat e disa kushteve të ndryshme mjekësore. Kushtet mjekësore që janë përshkruar shpesh si […]

Ulçera peptike: Trajtimi

Ulçera peptik-e është një sëmundje e mjekueshme. Në varësi të asaj se çfarë e ka shkaktuar ulçerë-n, mjeku mund t’ju japë një ose më shumë […]

Ulçera peptike: Çfarë e shkakton atë?

Ulçera peptik-e është plagë në mbështjellësin e brendshëm të lukthit ose duodenit. Duodeni është pjesa e parë e zorrës së hollë (pjesa e parë pas […]

Ulçera peptike: Komplikimet

Ulçera gastrike dhe ulçera duodenale janë relativisht të shpeshta në subjektet klinik-e. Për momentin, metoda më e mirë e diagnostikimit të tyre është video-endoskopi e […]