Klikoni në linket më poshtë për të mësuar më shumë rreth GORD (sëmundja e refluksit gastroezofageal), shpesh i referuar si urth dhe ezofagut tuaj.

Sëmundja e refluksit gastroezofageal (GORD)

Çfarë është sëmundja e refluksit gastro-ezofageal? Sëmundja e refluks-it gastro-ezofageal (GORD) është sëmundja më e shpeshtë e ezofag-ut dhe ka të bëjë me rikthimin e […]

Refluksi tek fëmijët

Shumë njerëz përjetojnë ndjenjë jo të mirë kur kanë atë që njihet si refluks ose urth. Kjo vjen si pasojë e acidit të stomaku-t që […]

Urthi

Urthi është një formë dispepsi ose mostretje. Ajo shkaktohet nga refluksi i ezofagut. Urthi është simptoma kryesore e refluks-it gastro-ezofageal dhe është përshkruar si një […]

Ja disa këshilla për ata që janë të dhënë pas ushqimeve pikante, për parandalimin e urthit

“Sa pikante e dëshiron?” më pyeti kamarieri në restorantin Tajlandez të preferuar. Gjëndrat e mia të shijes pëshpërisnin: Të zjarrtë. Barku ankohet: Po unë ?!… […]

Dispepsi (mostretja)

Termi “Dispepsi” është term laik dhe është përdorur për të mbuluar simptomat e disa kushteve të ndryshme mjekësore. Kushtet mjekësore që janë përshkruar shpesh si […]

Udhëheqës vizual: Si ta pushoni urthin natën

[ssba_hide]

Refluksi i acideve

Në hyrjen e stomakut është një valvul që quhet sfinkter ezofageal. Kjo valvul hapet normalisht sapo ushqimi kalon në stomak. Nëse nuk mbyllet plotësisht, apo […]

Hernia hiatale: Çfarë mund të bëni

Nëse jeni duke përjetuar simptoma dhe/ose dhimbje nga hernia hiatale, ekzistojnë një sërë gjërash që mund të bëni. Megjithatë, gjithmonë mbani mend se nëse ka […]

Hernia hiatale: 2 llojet kryesore

Një hernie nënkupton një fryrje të një pjese të trupit nëpërmjet një hapjeje. Kur një hernie ndodh, një pjesë e stomaku-t është në gjendje rrëshqitëse. Ekzistojnë […]

Simptomat e hernias hiatale

Si është diagnostikuar hernia hiatale?  Simptomat më të zakonshme të shkaktuara nga hernia hiatale zakonisht janë ato për shkak të refluksit gastro-ezofageal. Hernia hiatale shpesh […]

Vetëndihma e refluksit gastroezofageal

Nëse jeni duke përjetuar një episod të rastësishëm urthi, kjo mund të jetë e lidhur me dietën dhe mirëqenien. Megjithatë, nëse jeni duke përjetuar urth […]

Simptomat e refluksit gastroezofageal

Ekzistojnë një sërë simptomash të sëmundjes së refluks-it gastro-ezofageal (shpesh i quajtur GORD), ku në pjesën më të madhe të rasteve shfaqen duke shkaktuar probleme […]

Akalazia

Akalazia është një sëmundje e rrallë e muskujve të ezofagut (tubit të gëlltitjes). Termi akalazi do të thotë “dështim relaksim-i” dhe i referohet paaftësisë së […]

Kanceri ezofageal: Çfarë është ai

Kanceri ezofageal (gjithashtu i quajtur kanceri i ezofagut) është një tumor malinj që rritet në rreshtimin e ezofagut. Ezofag-u është një tub që mban ushqimin […]

Simptomat e kancerit ezofageal

Shkaku i kancer-it ezofageal nuk është kuptuar plotësisht, por ekzistojnë një sërë faktorësh rrezikues. Këto përfshijnë: Ahalazioni, një gjendje ku muskujt e poshtëm ezofageal nuk […]

Astma dhe refluksi gastro-ezofageal

Lidhja astmë–sëmundje gastro-ezofagale e refluksit (GORD) Në kërkimet mjekësore të kohëve të fundit është bërë përpjekje për të dhënë përgjigje për lidhjen midis dy gjendjeve […]