Zbuloni gjithçka në lidhje me shëndetin e veshëve, humbjes së dëgjimit, dhe sesi të mbroni dëgjimin tuaj, duke përfshirë dyllin e veshit, daullen e veshit dhe gjëndje të tjera që ndikojnë në veshët tuaj.

Dylli i veshit

Dylli në vesh shkakton shqetësime të panevojshme. Shumë prindër shqetësohen që fëmija i tyre ka dyllë të tepërt në vesh dhe hasin vështirësi të mëdha […]

Problemet e dëgjimit tek fëmijët

Dëgjimi i dobët është një problem i madh për fëmijët. Ai prek aftësinë e tyre për të mësuar për të folur, lexuar dhe edukuar. Rreth […]

Veshi i notarit (otit externa)

Si dhimbja e dhëmbit, ashtu edhe dhimbja e veshit të notarit mund të jetë një eksperiencë shumë e dhimbshme. Një shkak i keq i kësaj […]

Vertigo (marrje mendsh)

Vertigo është termi i përdorur për të përshkruar një ndjenjë false të lëvizjes. Ajo shpesh është përcaktuar si “marramendje”, që është një term më pak […]

Shkaqet e humbjes së dëgjimit

Një humbje dëgjimi mund të ndodhë papritur ose gradualisht por ndryshon nga shumica e paaftësive, pasi ajo është e padukshme. Kjo do të thotë se […]

Rregullimi i dëgjimit dhe fëmijët e shkollave

Termat “vështirësi në dëgjim”, “shurdhim” dhe “rregullim i dëgjimit” mbulojnë një sërë gjendjesh që përfshijnë aftësinë e dëgjimit tek fëmijët dhe shpesh zhvillimin e tyre […]

Problemet e dëgjimit

Ekzistojnë lloje të ndryshme të problemeve të dëgjimit. P.sh. dhimbja e veshit mund të jetë e shkaktuar nga infeksione të nofullës, bajameve ose sinus-eve (sinusit). […]

Humbja e dëgjimit dhe zhurmat

Më shumë se 100 vite më parë, Dr. Thomas Barr, një fizikan skocez, arriti të kuptojë se njerëzit që punonin në fabrika me zhurmë për […]

Veshët: Si të kujdesemi për veshët tanë

Veshi është një mekanizëm ndjesor delikat, që sjell informacion të rëndësishëm rreth mjedisit të jashtëm në tru. Veshët duhet të mbrohen nga dëmtimet dhe për […]

Humbja e dëgjimit dhe mosha (presbycusis)

Mosha në të cilën fillon problemi dhe shpejtësia e të zhvilluarit, janë në varësi të faktorëve si shëndeti i përgjithshëm, niveli i ekspozimit dhe ekzistencës […]

Problemet e veshëve: Trajtimi

Heqja e dyllit të veshit Zbutësit e dyllit të veshit (cerumen), të tillë si Cerumol dhe Waxsol, mund të ndihmojnë në heqjen ose zbutjen e […]

Anatomia e veshit

Veshët nuk janë vetëm për të dëgjuar, ata janë gjithashtu të rëndësishëm për kontrollin e sensit të pozicionit dhe balancës. Çdo vesh është i ndarë […]

Tinnitus: Çfarë duhet bërë

Duhet që të takoni mjekun dhe të kontrolloheni nga një audiologji-st (specialist i dëgjimit). Disa audiologjistë janë specializuar për të drejtuar klinika tinnitus, për t’ju […]

Shpjegimi i humbjes së dëgjimit

Testet e dëgjimit matin se çfarë zhurmash mund të dëgjojë veshi dhe ka një varietet testesh që mund të përdorë një audiologji-st për të gjetur […]

Tinnitus: Çfarë është

Tinnitus është një gjendje fizike, ndjeshmëri patologji-ke e zhurmës, oshëtimës, fishkëllimit etj. Tinnitus në përgjithësi shkaktohet nga një problem në sistemin e dëgjimit. Ai në […]

Infeksioni i veshit të mesëm dhe aparati i dëgjimit

Dëmtimi i veshit të mesëm është shkaku më i zakonshëm i humbjes së dëgjimit tek fëmijët. Infeksioni i veshit të mesëm gjithashtu është quajtur otit […]

Humbja e dëgjimit është një sinjal për demencën

Njerëzit e moshuar me humbjen e dëgjimit kanë 5 herë më shumë mundësi që të zhvillojnë demencë, në krahasim me njerëzit me dëgjim normal, zbuluan […]