E ftohura dhe gripi janë infeksione të zakonshme të frymëmarrjes të shkaktuara nga virusi. Zbuloni gjithçka rreth të ftohurës, gripit, vaksinimit të gripit, gripit të shpendëve, gripit të derrave dhe virusit H1N1.

Ja disa këshilla të thjeshta për t’i “mbijetuar” gripit dhe të ftohurës

Lani mirë duart Nëse këtë vit ju zë gripi ose e ftohura, mund të “falenderoni” duart tuaja të pista. Shumë viruse përhapen në këtë mënyrë. […]

Trajtimet e të ftohurës

Asgjë nuk mund ta kurojë të ftohurën, por trajtimet mund të lehtësojnë simptomat e pakëndshme. Një nga simptomat e të ftohurës është kongjestion-i i hundës. […]

E ftohura e zakonshme

E ftohura e zakonshme është një infeksion, kryesisht i hundës dhe fytit, që shkaktohet nga virusi. Zakonisht ajo zgjat një javë dhe nuk shkakton sëmundje […]

Sëmundja e pneumonisë: Çfarë duhet të dini

Sëmundja e pneumoni-së i referohet sëmundjes së shkaktuar nga infeksioni i bakterit Streptokok Pneumonial. Këto baktere gjithashtu njohen si pneumokok. Infeksionet me bakterin pneumokok mud […]

Trajtimi i gripit

Analgjetikët dhe antipiretikët Analgjetik-ët, të cilët njihen si vrasës të dhimbjeve, dhe antipiretikë-t, të cilët ndihmojnë në uljen e temperaturës, duhet të konsumohen rregullisht (zakonisht […]

Simptomat e të ftohurit

E ftohura shkaktohet nga virusi. Simptomat e të ftohurit: janë hundë të bllokuara, kollë, ethe të lehta, teshtitje, dhimbje koke, dhimbje veshi dhe sy të lotuar. […]

Gripi: Trajtimi dhe vaksinimi

Gripi është një infeksion viral i hundës, fytit dhe ndonjëherë i mushkërive. Një kujdes i veçantë është i domosdoshëm nëse fëmijët, të moshuarit ose ato […]

E ftohura: Nuk janë të arsyeshme antibiotikët

Njerëzit zakonisht flasin se kanë “grip” kur në të vërtetë ato janë duke përjetuar të ftohurën. E ftohura dhe gripi janë që të dyja të […]

Gripi: Simptomat dhe këshilla për trajtimin e tij

Gripi është një infeksion viral që mund të jetë shumë i rrezikshëm dhe serioz, veçanërisht tek të moshuarit. Vaksina e gripit është e pranishme dhe […]

Të punuarit kur jeni sëmurë përkeqëson shëndetin dhe biznesin

Ekspert-ët thonë se: “Të punuarit gjatë kohës që jeni sëmurë përkeqëson shëndetin dhe produktivitetin”. Profesor Kevin Dju, nga shkolla e studimeve sociale dhe kulturale, në […]

Gripi i derrit: Një analizë e detajuar në lidhje me këtë virus famëkeq

Gripi i derrit, i njohur gjithashtu si gripi H1N1 i tipit A, është një sëmundje njerëzore. Njerëzit e marrin sëmundjen nga njerëz të tjerë, jo […]

Obeziteti redukon efektivitetin e vaksinës së gripit

Studimi i parë i realizuar për të parë sesi obezitet-i ndikon në përgjigjen ndaj vaksinë-s së gripit, zbuloi nivele antitrup-ash kundër virusit të gripit dhe […]

Gripi i shpendëve: Mbrojtja e familjes

Çfarë mund të bëni për të mbrojtur familjen tuaj nga gripi i shpendëve? Lexoni këto masa të thjeshta që mund të merrni për të shmangur […]

Komplikacionet e gripit rriten me obezitetin

Për herë të parë, obezitet-i është lidhur me një normë të lartë njerëzish që shtrohen në spital ndaj gripit sezonal. Ju bëhet thirrje të gjithë […]

Gripi i shpendëve

Gripi i shpendëve është një sëmundje infektive që është shkaktuar nga një virus i gripit. Ashtu sikundër e identifikon edhe emri, sëmundja prek kryesisht zogjtë, […]