Kolla mund të jetë një simptomë shqetësuese e infeksioneve respiratore. Zbuloni se si të parandaloni dhe të trajtoni kollën, duke përfshirë edhe kollën e mirë.

Kolla

Të paturit  e një kolle është një nga arsyet më të shpeshta që njerëzit, kryesisht fëmijët, të shkojnë tek mjeku. Edhe pse kollitja mund të […]

Kolla e mirë

Kolla e mirë (shpesh referohet nga mjekët si pertusis) është një infeksion në rrugët e frymëmarrjes që shkatohet nga bakteri Bordetella pertusis. Kolla e mirë zakonisht […]

Lehtësimi nga kolla – Si të largojmë kollën e keqe

“Edhe një kollë e lehtë, mund të ketë pasoja të mëdha negative”, thotë Mark Yoder, asistent profesor i kujdesit kritik dhe pulmonar në Qendrën Mjekësore […]

Kolla: Kolla e thatë

Kolla e thatë mund të vijë si rezultat i një virusi të kohëve të fundit, të ftohurës të kokës ose gripit. Ajo zakonisht është e […]

Përmbledhje mbi kollën e mirë

Kolla e mirë (pertusis) është një infeksion bakterial shumë infektues që prek njerëzit e të tëra moshave, por më shpesh fëmijët. Për herë të parë […]

Vesi i kollës tek fëmijët

Vesi i kollës ka të bëjë me një kollë që shfaqet në mungesën e ndonjë sëmundjeje që e shkakton atë. Vesi i kollës prek më […]

Kolla: Trajtimi i kollës produktive ose “të lagësht”

Një kollë produktive apo “e lagësht” mund të trajtohet duke përdorur ekspektorant, dekongjenstant, mukolitik apo frymëmarrje me avull. Qëllimi i trajtimit këtu nuk është për […]

Kolla: Trajtimi i kollës së thatë

Frenuesit e kollës njihen edhe si lehtësues. Pholcodine dhe dextromethorphan janë 2 frenues që i gjeni tek farmacisti juaj. Produketet e kombinuara Një numër produktesh […]

Kolla: Kolla joproduktive ose “e thatë”

Kolla joproduktive ose “e thatë ” ndodh kur përjetohen shtrëngime kraharori. Ajo karakterizohet nga vështirësia në frymëmarrje. Simptomat janë më të të përkeqësuara në momentin […]