Ndiqni linket më poshtë për më shumë informacion në lidhje me shëndetin e meshkujve.

Vazektomia erektile: Pyetjet më të shpeshta

A mund të kem unë që jam beqar vazektomi? Po, vazektomi-a është mbartur në meshkujt beqarë. Nuk ka rëndësi nëse ju nuk keni patur fëmijë, […]

7 teste mjekësore që i nevojiten çdo burri

Pranojeni: Madje edhe kur diçka nuk shkon mirë ju nuk pëlqeni të shkoni tek mjeku, e le më pastaj të shkoni për kontrolle parandaluese. Por […]

Dëmtimi i spermës nga laptopët me internet

Përdorimi i laptopit i lidhur me internetin nëpërmjet Wi–fi mund të zvogëlojë fertilitetin e meshkujve duke prekur kualitetin e spermës, sugjeroi një studim i ri […]

Defektet e spermës mund të lidhen me jetë më të shkurtër

Burrat me dy apo më shumë defekte në spermën e tyre kanë më shumë se dyfish rrezik të vdesin më herët. Burrat jo pjellorë për […]

10 mënyra për të rritur pjellorinë tek burrat

Në qoftë se po përpiqeni të keni fëmijë, shëndeti është një gjë e rëndësishme për baballarët e ardhshëm sa është edhe për nënat e ardhshme. […]

Steriliteti tek meshkujt

Sterilitet-i identifikohet si pamundësia për të konceptuar/fertilizuar pas 12 muajsh marrëdhënie të rregullt seksuale. Rreth një në 6 çifte mendohet të kenë një problem me […]

Depresioni perinatal prek një në 10 baballarë

Depresioni perinatal, depresion që ndodh gjatë shtatzënisë ose pas lindjes së fëmijës (depresion post-natal), tashmë është i njohur si një problem i zakonshëm dhe i […]

Meshkujt me stres kronik në punë kanë më shumë mundësi për të vdekur

Meshkujt nën nivelet e një stresi kronik në punë kanë më shumë mundësi që të vdesin nga çdo lloj shkaku. Një studim i madh amerikan […]

Rreziku i sëmundjes së zemrës kalon nga babai tek djali

Meshkujt me një variant të veçantë në kromozome-t e tyre Y (kromozomi Y) kishin një rrezik në rritje prej 50% të sëmundjes së arterie-ve koronare […]

Ja 15 simptoma të kancerit që meshkujt i injorojnë

Ekspert-ët thonë se meshkujt mund të përfitojnë shumë duke qenë të vëmendshëm ndaj simptomave të caktuara të kancerit, të cilat duhet të diskutohen me doktorin […]

Burrat dhe menaxhimi i inatit

Zemërimi mund të jetë një shkak kryesor i problemeve të shëndetit mendor. Mësoni më shumë për rreziqet e zemërimit të ndrydhur dhe hapave për ta […]

Hidrocelat

Hidrocela është një grumbullim jo i dhimbshëm i lëngjeve ujore rreth njërit apo të dy testikujve. Këto ënjtje mund të jenë jo të këndshme për […]

Andropauza

Publiciteti rreth trajtimit të impotencë-s me ilaçin Viagra dhe me ilaçe të ngjashme, siç është Cialis dhe Levitra, kanë ngritur interesin e njerëzve në lidhje […]

Gripi i meshkujve është i vërtetë

Gratë duhet të jenë më të kujdesshme kur meshkujt, partnerët e tyre sëmuren. Një studim sugjeron se meshkujt e kanë me të vërtetë më të […]

Meshkujt nuk mendojnë vazhdimisht për seksin

Mendohet se meshkujt në krahasim nga femrat mendojnë me shpesh rreth seksit – çdo 7 sekonda, ose rreth 8000 herë në ditë. Por një studim […]

Kontracepsioni: Sterilizimi mashkullor

Sterilizimi mashkullor apo vazektomi-a, është një formë e kontracepsion-it kirurgjik-al që përfshin prerjen dhe lidhjen e 2 tubave (secila quhet vas deferens), që bartin spermës […]

Meshkujt me kancer i kthehen terapive komplementare

Gjysma e meshkujve që janë të diagnostikuar me kancer janë duke përdorur terapitë komplementare ose alternative krahas trajtimit të tyre, sugjeruan kërkuesit. Rreth 400 meshkuj […]