Lexoni artikujt e mëposhtëm për të mësuar disa kontrolle shëndeti për meshkujt

Alkooli: A jeni duke pirë shumë?

Për popullsinë e përgjithshme, udhëzimet për të ulur rrezikun e dëmtimit afatgjatë janë si më poshtë: Udhëzimet për uljen e rrezikut të dëmtimit afatgjatë (konsumimi […]

Vetë-Ekzaminimi Testikular (TSE)

Rreziqet e kancerit testikular Kancer-i testikular është një nga format më të kurueshme të kancerit kur zbulohet herët dhe trajtohet në mënyrën e duhur. Meshkujt […]

Testet e kancerit të prostatës

Dy testet për kancerin e prostatës (prostata) janë ekzaminimi digital rektal (DRE) dhe antigjen-i specifik i prostatës PSA (Prostate Antigen Specific). Meshkujt që duan të testohen […]

Alkooli: Sa shumë është shumë

Përdoruesit e moderuar të alkoolit mund të kenë përfitime shëndetësore, duke përfshirë reduktimin e rrezikut të zhvillimit të disa sëmundjeve kardiovaskular-e (të zemrës dhe presionit […]