Zbuloni gjithçka që ju keni nevojë të dini për mënyrën sesi të përballoni zbokthin, morrat dhe humbjen e flokëve.

10 ushqimet më të mira për flokë të shëndetshëm

Kur vjen puna tek flokët e shëndetshëm, nuk është e rëndësishme vetëm çfarë vini mbi flokë. E rëndësishme është dhe çfarë hani. Lisa Drayer, dietologe […]

Zbokthi

Lëkura juaj vazhdimisht largon shtresa qelizash dhe lëkura e kokës tuaj largon më shumë se të gjitha pjesët e tjera të trupit. Zbokthi ndodh kur […]

Humbja e flokëve

Lloji më i zakonshëm i humbjes së flokëve tek meshkujt fillon afërsisht në moshën 30 vjeçare. Kjo është quajtur si faza e rënies së flokëve. […]

Humbja e flokëve: Opsionet e trajtimit

Produktet mjekësore për trajtimin e humbjes së flokëve, janë klasifikuar si ilaçe që merren vetëm në farmaci ose vetëm me recetë. Trajtimi i hershëm i […]

Zbokthi: Fakte të shpejta

Zbokthi është një rënie e skalpit të kokës në formën e pikave të bardha. Shkaku i zbokthit është i paqartë, por prania e mykut (të […]

Pamje e përgjithshme e humbjes së flokëve

Ekzistojnë shumë arsye për humbjen e flokëve, por deri tani shkaku kryesor tek meshkujt është trashëgimia (i quajtur alopeci androgjene), që prek më shumë se […]

Trajtimet e zbokthit

Ekzistojnë një sërë shamposh në farmaci që ndihmojnë në trajtimin e problemeve të zbokthit. Shampot me medikamente Shampot që përmbajnë zink, sulfit seleniumi mund të […]

Trajtime të reja për humbjen e flokëve

Trajtimet e reja për humbjen e flokëve në një kohë jo shumë të largët mund të jenë ato që do ta ndryshonin situatën. “Zhvillimi i […]

Morrat e kokës

Morrat – Pediculosis capitis (morri i kokës), të njohura gjithashtu si thërrija (që janë zakonisht vezët e morrave) jetojnë, hanë dhe rriten në flokët dhe […]

Kanceri i prostatës i lidhur me rënien e hershme të flokëve

Njerëzit të cilëve ju bien flokët në një moshë të hershme kanë një rrezik më të lartë ndaj zhvillimit të kancer-it të prostatës (prostata), krahasuar […]