Lexoni në lidhje me testikujt tuaj, kancerin testikular dhe si mund kryeni një vetë-ekzaminim mujor.

Steriliteti tek meshkujt

Sterilitet-i identifikohet si pamundësia për të konceptuar/fertilizuar pas 12 muajsh marrëdhënie të rregullt seksuale. Rreth një në 6 çifte mendohet të kenë një problem me […]

Kanceri testikular: Përdorimi afatgjatë i marijuanës mund të rrisë rrezikun

Studimet tregojnë se përdorimi i rregullt dhe afatgjatë i marijuanës mund të shoqërohet me rritje të rrezikut të kancer-it testikular. Popullsia e SHBA – e […]

Varikocelat

Varikocela është koleksion i venave të zgjeruara siç janë venat me varice, që ndodhin në pjesën e jashtme të testikujve. Zakonisht varikocelat prekin vetëm testikulin […]

Moszbritja e testikujve

Nga çdo 100 djem të lindur, 3 deri në 5 do të kenë mungesë të një ose të dy testikujve nga skrotumi  i tyre, qese […]

Vetë-Ekzaminimi Testikular (TSE)

Rreziqet e kancerit testikular Kancer-i testikular është një nga format më të kurueshme të kancerit kur zbulohet herët dhe trajtohet në mënyrën e duhur. Meshkujt […]

Kanceri i testisit

Kanceri që zhvillohet në testikuj është quajtur kanceri testikular (kancer i testisit). Zakonisht vetëm një testikul është prekur dhe kanceri zakonisht haset në testikulin e […]