Lexoni artikujt e mëposhtëm për të mësuar më shumë rreth glaukomës.

Glaukoma

Glaukoma është një sëmundje progresive e nervit optik, e cila nëse lihet pa u trajtuar, shkakton humbje të shikimit. Rritja e presionit në sy është […]

Glaukoma: A mund të trajtohet

Nuk ekziston një kurë për glaukoma, ajo zakonisht mund të kontrollohet dhe humbja e mëtejshme e shikimit, mund të parandalohet ose të ngadalësohet. Trajtimet përfshijnë: […]

Glaukoma: Si zbulohet

Kontrollet e rregullta të syve janë një nga mënyrat më të mira për zbulimin e hershëm të glaukomës. Testi i glaukomës zakonisht përfshin: Kontrollin e […]

Glaukoma: A jeni në rrezik?

Megjithëse çdo njeri mund ta marrë glaukoma, disa njerëz kanë një rrezik më të lartë, p.sh. nën një rrezik më të lartë janë njerëzit me: […]

Glaukoma: Cilat janë simptomat

  Forma më e zakonshme është glaukoma kronike. Ajo nuk shfaq asnjë simptomë derisa në një fazë të mëvonshme përjetohet humbja e shikimit. Dëmtimi zhvillohet […]

Glaukoma: Cilat janë llojet e saj

Glaukoma kronike Kjo është forma më e zakonshme e sëmundjes. Megjithatë edhe format e tjera ndodhin. Glaukoma me tension të ulët ose normal Herë pas […]

Glaukoma: Një shkak i zakonshëm për verbërinë

Çfarë është glaukoma? Glaukoma është një ndër shkaqet më të zakonshme të verbërisë. Ajo ndodh si rezultat i rritjes së presionit të lëngjeve që qarkullon […]

Përdoruesit e kokainës nën riskun e glaukomës

Kokaina mund të rritë riskun që te një person të zhvillohet sëmundja e syve – glaukoma, një humbje e pamjes deri në 45% (sipas sugjerimeve […]