Ndiqni linket më poshtë për më shumë informacion në lidhje me shëndetin e të moshuarve, duke përfshirë rëniet, plakjen dhe shëndetin seksual.

Shëndeti i mendjes në moshën e tretë

Kualiteti i jetës është duke u bërë gjithmonë e më shumë i rëndësishëm. Kështu që ruajtja e shëndetshme e mendjes dhe trupit tonë është një […]

Sëmundja e pneumonisë: Çfarë duhet të dini

Sëmundja e pneumoni-së i referohet sëmundjes së shkaktuar nga infeksioni i bakterit Streptokok Pneumonial. Këto baktere gjithashtu njohen si pneumokok. Infeksionet me bakterin pneumokok mud […]

Ngërçi i këmbëve

Shumë njerëz vuajnë të paktën një herë në jetën e tyre nga përvoja e dhimbjeve të mëdha nga ngërçi i këmbëve. Ngërçi është spazmë me […]

Seksi dhe procesi i moshës

Pjesa më e madhe e njerëzve të moshuar duan dhe shijojnë një jetë të mirë aktive seksuale. Megjithatë, me kalimin e kohës ato vënë re […]

Një variant i gjenit mund të dyfishojë riskun për Alzheimer tek gratë

Pasja e një kopje të një varianti të gjenit e rrit rrezikun për gratë për të zhvilluar sëmundjen Alzheimer shumë më tepër se burrat. Studiuesit […]

Të moshuarit që vuajnë nga rënia e aktivitetit mendor mund të përballen më shpejt me vdekjen

Studimi i ri i klinikë-s Mayo tregon se njerëzit e moshuar me simptoma të buta të rënies mendore mund të përballen me një rrezik më […]

Një studim i ri ka zbuluar se disa barna kundër dhimbjeve sjellin rrezikshmëri më të lartë për të patur rrahje të çrregullta të zemrës

Një studim afatgjatë sugjeron se të moshuarit që përdorin qetësues të zakonshëm me recetë, duke përfshirë këtu edhe ibuprofen e dhënë shpesh nëpër receta, mund […]

Kanceri i kockave: Zbuloni llojet, simptomat, shkaqet dhe mjekimet

Kanceri i kockave është një lloj i pazakontë kanceri i cili fillon të shfaqet në kockë. Kanceri i kockave mund të fillojë në çdo kockë […]

Si të veprosh që të mos jesh dhe ti një statistikë për sëmundjet e zemrës!

Statistikat mbi sëmundjet e zemrës janë alarmuese. Është shkaku numër një i vdekjeve në SHBA dhe në botë dhe për më tepër, nuk është e […]

Amnezia

Amnezi-a nënkupton humbjen e memories. Paaftësia e përkohshme për të mbajtur mend një emër, është një faktor që të gjithë ne e përjetojmë. Në momentin […]

Shëndeti i zemrës me rritjen e moshës

Sëmundja koronare arterial-e (sëmundja që shkakton atakun e zemrës) është akoma një ndër shkaqet kryesore të vdekjes dhe të aftësisë së kufizuar. Ndërkohë që ekzistojnë […]

Depresioni tek të moshuarit

Njerëzit e moshuar mund të jenë veçanërisht pre e depresionit, për shkak të përjetimit të një sërë ngjarjesh stresuese. Megjithatë, depresioni nuk është një pjesë […]

Astma dhe njerëzit e moshuar

Astma nuk është sëmundje vetëm e fëmijëve, ajo mund të shfaqet edhe në moshë madhore. Simptoma klasike e astmës—kolla, marrja frymë me vështirësi, frymëmarrja e […]

Plakje e shëndetshme në të pesëdhjetat

Është e lehtë për të supozuar se të gjitha ndryshimet që ju vini re se ndodhin në trupin tuaj në moshën 50 vjeçare janë për […]

Plakja e trurit dhe demenca

Si e gjithë pjesa e trupit, edhe truri ndryshon me kalimin e viteve (moshën). Shkencëtarët janë duke hedhur dritë mbi disa nga proceset që ndodhen […]

Andropauza

Publiciteti rreth trajtimit të impotencë-s me ilaçin Viagra dhe me ilaçe të ngjashme, siç është Cialis dhe Levitra, kanë ngritur interesin e njerëzve në lidhje […]

Sindroma e shqetësimit të këmbëve

Rreth 5-15% e njerëzve mund të kenë probleme për të fjetur për shkak se vuajnë nga sindroma e shqetësimit të këmbëve (RLS). Simptomat e sindromës […]

Qelizat gjigante arterite dhe polimialgjia reumatoide

Qelizat gjigante arterite (gjithashtu të njohura si arteritet e përkohshme) është një gjendje që ndodh aty ku ka inflamacion të enëve të gjaku-t, që përfshin […]

Mbipesha e lidhur me një jetë më të gjatë tek të moshuarit

Të qenit mbipeshë gjatë plakjes nuk ju ekspozon ndaj rreziqeve të larta të vdekjes – në fakt, është e lidhur me një shans të lartë […]

Bashkëshortët që kujdesen kanë një rritje të rrezikut të zemrës

Kujdesi për bashkëshortin ose njerëzit e tjerë mund të rrisë rrezikun e sëmundjes kardiovaskular-e (sëmundja e zemrës dhe ataku), ka raportuar një studim amerikan. Studimi […]

Mospërmbajtja fekale mund të përgjigjet ndaj ndryshimit të dietës

Rritja e sasisë së fibrave dhe lëngjeve mund të ndihmojë një në 10 të moshuar që të përjetojnë mospërmbajtjen fekale, tha një kërkues. Të dhënat nga […]

Divertikula

Shumë njerëz mbi moshën 50 vjeçare kanë divertikul-a në zorrën e tyre (zorrën e poshtme). Zakonisht divertikula nuk shkakton probleme serioze. Megjithatë një në pesë […]

Zakonet e fshikëzës

Me rritjen e moshës, shumë njerëz do të zbulojnë se problemet e fshikëzës janë shkaku i shumë shqetësimeve: pra mbi të gjitha, kontrolli i fshikëzës […]

Diabeti tek të moshuarit

Diabeti (gjithashtu i quajtur diabeti mellitus) është një gjendje kronike (e vazhdueshme) e karakterizuar nga nivelet e larta të glukozës në gjak (sheqeri në gjak) si […]

Mosmbajtja urinare: Këshillat

Mosmbajtja urinar-e shpesh është shkaktuar nga humbja e kontrollit të fshikëzës, ose si shkak i paaftësisë së fshikëzës tuaj për të mbajtur urinën. Ekzistojnë lloje […]

Shpjegimi i mosmbajtjes urinare

Mosmbajtja urinar-e është një rrjedhje e pavullnetshme e urinës e shkaktuar nga kontrolli i dobët i fshikëzës. Përveçse në foshnjat dhe fëmijët e vegjël, nuk […]

Ushtrimet e muskujve të legenit në dysheme (për meshkujt)

Ushtrimet e muskujve të legenit në dysheme mund të ndihmojnë në përmirësimin e kontrollit të fshikëzës pas trajtimeve për kancer-in e prostatës (prostata). Idealisht, ushtrimet duhet […]

Astma: Këndvështrim afatgjatë

Pavarësisht nëse ju apo fëmija juaj jeni diagnostikuar me astmë dhe jeni nën kushtet e mjekimit kronik, kjo mund të jetë pak shqetësuese. Për shumicën, […]

Artritet: Përse ushtrimet mund të ndihmojnë të moshuarit

Koha, plagë-t e vjetra dhe zakonet e këqija bëjnë punën e tyre me rritjen e moshës. Shumë njerëz supozojnë se artrit-i vjen vetëm nga kalimi […]