Zbuloni se çfarë duhet të prisni gjatë menopauzës dhe mësoni rreth kërkimeve të fundit rreth simptomave të menopauzës.

Menopauza

Menopauza është periudha që lidhet me ndalimin e periodave. Menopauza ndodh kur një grua ka 12 muaj pa perioda. Periudha kur akoma keni perioda por […]

Simptomat e menopauzës: Sy të thatë dhe dhimbje nyjesh

Shumica e grave janë të vetëdijshme për njohjen e simptomave të menopauzë-s të tilla si afshet, dhimbjet e gjinjve, thatësia e vaginës, problemet e fshikëzës […]

Udhëheqës vizual: 11 suplemente për menopauzën

[ssba_hide]  

Menopauza: Çfarë mund të prisni

Çfarë është menopauza? Menopauza është përcaktuar si koha e ndalimit të periodave. Është një proces natyral i moshës dhe ndodh kur vezoret ndalojnë së prodhuari […]

Menopauza: Pyetjet e bëra më së shpeshti

Menopauza është fundi i periudhës së menstruacione-ve dhe fertilitetit dhe është një fazë natyrale në jetën e gruas. Pasi të keni arritur menopauzë-n, vezoret tuaja […]

TZH shfaq më shumë siguri sesa pilulat për rrezikun e atakut

Rreziku i atakeve është reduktuar me përdorimin e dozave të ulëta të TZH-ve krahasuar kjo me tabletat e grave që kanë qenë dhënë në fazën […]

TZH e filluar në menopauzën e hershme është e sigurt

Gratë që fillojnë Terapinë afatgjatë të Zëvendësimit të Hormoneve (TZH-në), pas menopauzë-s nuk duhet të kenë asnjë shqetësim në lidhje me sigurinë, kjo është e […]

Afshet lirohen nga soja

Konsumi i ushqimeve të pasura me sojë mund të lirojë afshet tek gratë që ndodhen në fazën e menopauzë-s, thanë kërkuesit. Në një ristudim, kërkuesit […]

Cohosh i zi është i lidhur me problemet e normave të zemrës

Përbërësi bimor cohosh i zi (Cimicifuga racemosa) duhet të konsiderohet si një shkak i mundshëm për shkaktimin e problemeve të normës së zemrës, thanë kardiolog-ët. […]

Terapia e zëvendësimit të hormoneve rrit rrezikun e kancerit ovarian

Dëshmitë janë në rritje se terapia e zëvendësimit të hormoneve (TZH) rrit rrezikun e kancerit ovarian, përveç rrezikut të mirënjohur të kancerit të gjirit. Një […]