Mësoni gjithçka rreth osteoporozës, një problem i zakonshëm në të cilën densiteti i kockave është reduktuar.

Ushtrimet për parandalimin e osteoporozës

Osteoporoza është një gjendje në të cilën kockat fillojnë dhe bëhen më të dobëta dhe të brishta dhe më të thyeshme (pësojnë fraktura) në krahasim […]

Osteoporoza: Si ndikon tek kockat tuaja

Kur shohim më nga afër kockat, zbulojmë 2 lloje strukturash: strukturën e dendur të quajtur kockat kortikale dhe strukturën tjetër të quajtur kockat sfungjerore. Kockat kortikale […]

Vaji i ullirit – Mbrojtës për kockat

Një dietë mesdhetare e pasur në vaj ulliri mund të mbrojë kockat e meshkujve të moshuar. Kërkuesit spanjollë ndoqën 127 komunitete të përbërë nga meshkujt […]

Osteoporoza: Para dhe pas një kocke të thyer

A ndikojnë medikamentet mbi kockat tuaja? Në qoftë se ju keni osteoporozë ose jeni në rrezik, ju do të doni të bëni gjithçka për t’i […]

Idetë e rritjes së kalciumit për dietën tuaj

Më poshtë do të gjeni 12 ide që do t’ju ndihmojë në rritjen e marrjes së kalciumit. Marrja ditore e rekomanduar për kalciumin, për të […]

Të ushtruarit për të parandaluar osteoporozën

Osteoporoza është një gjendje që është e karakterizuar nga kocka të dobëta dhe të buta që mund të çojnë në thyerje. Kockat normale, të forta […]

Osteoporoza: Ulja e rrezikut

Janë të shumtë njerëzit që vuajnë nga osteoporoza – një gjendje që rezulton në dobësimin e kockave që shkaktojnë më vonë frakturë. Mjekët thonë që […]

Soja nuk parandalon humbjen e kockave pas menopauzës

Suplementet e sojës nuk luajnë ndonjë rol në parandalimin e osteoporozë-s tek gratë pas periudhës së menopauzë-s, zbuluan kërkuesit amerikanë. Marrja ditore e tabletave 200 […]