Zbuloni gjithçka rreth shenjave dhe simptomave të sëmundjes së Parkinsonit dhe mësoni rreth trajtimeve për të ndihmuar në mbajtjen e gjëndjes nën kontroll.

Sëmundja Parkinson: Menaxhimi i problemeve me avancimin

Me zhvillimin e sëmundjes Parkinson (sëmundja Parkinson), çështjet e menaxhimit bëhen më komplekse. Ekziston një nevojë për të ruajtur pavarësinë, kontrolluar simptomat dhe menaxhuar vështirësitë […]

Sëmundja Parkinson dhe kujdesi i shëndetit oral

I gjithë materiali i mëposhtëm është rezultat i observim-eve të më shumë se 100 njerëzve mbi 3 vjet, me sëmundjen Parkinson-PD (sëmundja Parkinson), në Universitetin […]

Sëmundja Parkinson: Pyetje dhe përgjigje

Çfarë është sëmundja Parkinson? Sëmundja Parkinson (PD-Parkinson Disease) është një sëmundje degjenerative e sistemit nervor që shkakton çrregullime në kontrollin dhe koordinimin e lëvizjeve. Sëmundja […]

Sëmundja Parkinson: Ndryshimet mendore

Edhe pse sëmundja Parkinson (PD-Parkinson Disease) është një çrregullim lëvizjeje, ajo prek edhe pjesë të tjera siç janë sjelljet psikologjike dhe emocionale të personit. Depresion-i […]

Sëmundja Parkinson: Depresioni, personaliteti dhe ankthi

Observuesit pasiv njerëzit me sëmundjen Parkinson (sëmundja Parkinson) i duken njerëz të depresuar. Diagnostikimi i depresionit në sëmundjen Parkinson mund të jetë i vështirë sepse pjesa […]

Metamfetamina rrit rrezikun e sëmundjes Parkinson

Varësia ndaj metamfetaminës mund të çojë në një rritje rreziku ndaj sëmundjes Parkinson (sëmundja Parkinson). Në një studim të më shumë se 40,000 kalifornianëve që u […]