Çrregullimet e ankthit përfshijnë përgjithësimin e çrregullimit të ankthit, çrregullimin obsesiv-kompulsiv, çrregullimin e ankthit social, çrregullimin e panikut dhe fobitë. Gjeni më shumë në lidhje me këtë gjëndje mjekësore.

Neuroza: Prezantim

Termi neurozë përfshin një larmi çrregullimesh shumë të zakonshme të shëndetit mendor. Neuroza në të vërtetë është një diagnozë e prapambetur që nuk përdoret më […]

Varësia ndaj internetit parashikohet që të jetë një problem madhor për shëndetin publik

Varësia ndaj Internetit mund të zhvillohet në një çështje madhore të shëndetit publik në të ardhmen e afërt, thonë ekspert-ët, dhe përkufizimi i tij si […]

Sëmundja mendore: Trajtimet e disponueshme

Ekzistojnë trajtime të shumta dhe të ndryshme për sëmundjet mendore dhe trajtimi shpesh përfshin një kombinim të metodave, që mund të ofrohen nga profesionistë të […]

5 mënyra për të luftuar sulmet e ankthit

Të luftosh ankth-in nuk është asnjëherë e lehtë. Personat me çrregullime të lehta të ankthit luftojnë përditë me mendimet e tyre shqetësuese dhe të bezdisshme. […]

Çrregullimi panik

Çrregullimi panik është një lloj çrregullimi ankth-i. Ne të gjithë e dimë kuptimin e fjalës panik, një ndjenjë e të qenit i zhytur plotësisht në […]

Çrregullimi obsesiv kompulsiv: Çfarë është

Shumica prej nesh, në një kohë të caktuar, ka përjetuar një ndjenjë të tmerrshme sikur jemi larguar nga shtëpia dhe kemi harruar për të bërë […]

Ankthi

Ankthi është pjesë normale e jetës. Shumë njerëz ndihen në ankth kur përballen me një kërcënim ose me një sfidë të re. Një ekzaminim, një […]

Çrregullimi social i ankthit

Çrregullimi social i ankthit – gjithashtu i quajtur fobia sociale – është një gjendje ku komunikimi i përditshëm me njerëzit e tjerë provokon frikë dhe […]

Çrregullimet obsesive-kompulsive (OCD): Simptomat tek fëmijët

Përdorni pyetësorin e mëposhtëm për të zbuluar nëse fëmija juaj ka simptoma që janë të vazhdueshme dhe të ngjashme me ato të çrregullimeve obsesive–kompulsive (OCD). […]

Çrregullimi i stresit posttraumatik

Çrregullimi i stresit post-traumatik (PTSD) është një lloj çrregullimi ankth-i që prek njerëzit që kanë qenë dëshmitarë ose që kanë qenë përfshirë në një situatë […]