Depresioni është një nga sëmundjet më të zakonshme. Një në 8 burra dhe një në 4 gra ndeshet me kete sëmundje në një fazë të jetës se tyre. Lexo për të mësuar më shumë rreth depresionit.

Çrregullimi bipolar: Fakte të reja

Një lidhje midis gjinisë dhe çmendurisë ka qenë përmendur shumë në kulturën popullore dhe në arte, por kërkimet e reja mund të sjellin kredibilitet shkencor […]

Lidhja midis abuzimit alkoolik dhe depresionit

Debati i vazhdueshëm rreth shkakut dhe pasojës ndërmjet marrëdhënies së abuzim-it alkoolik dhe çrregullimit mendor, mund të jetë sqaruar nga të dhëna të reja, konkluduan […]

Sëmundja mendore: Trajtimet e disponueshme

Ekzistojnë trajtime të shumta dhe të ndryshme për sëmundjet mendore dhe trajtimi shpesh përfshin një kombinim të metodave, që mund të ofrohen nga profesionistë të […]

Çrregullimi bipolar

Çrregullimi bipolar është një sëmundje, një gjendje mjekësore. Ajo prek funksionin normal të trurit, duke ndikuar në këtë mënyrë në ndryshime ekstreme të humorit të […]

Trajtimi i efekteve anësore të antidepresantëve

Ashti si edhe çdo medikament, antidepresantët mund të shkaktojnë efekte anësore. Problemet specifike ndryshojnë nga një ilaç në tjetrin dhe nga një person në tjetrin. […]

Depresioni tek të moshuarit

Njerëzit e moshuar mund të jenë veçanërisht pre e depresionit, për shkak të përjetimit të një sërë ngjarjesh stresuese. Megjithatë, depresioni nuk është një pjesë […]

Psikozat kanabis

Kanabis u referohet produkteve të bimëve si kanabis sativa, të njohura gjithashtu si marijuanë dhe hashash (pavarësisht nga cila pjesë e bimëve është përdorur). Kanabisi […]

Mosmarrëveshjet në punë janë të lidhura me çrregullimet depresive

Ankesat për punën mund të jenë të zakonshme, ndërkohë që këshillohet të qëndruarit pozitiv. Kërkuesit tregojnë se mosmarrëveshjet në punë sjellin çrregullime depresive dhe përdorimin […]

Koha e përkushtimit ndaj televizorit është e lidhur me depresion e grave

Të varurit nga TV-ja janë më të prirur ndaj të zhvilluarit të depresion-it, në bazë të një studimi amerikan të 50,000 grave, ndaj të cilave […]

Antidepresantët triciklikë

Antidepresanti triciklik, i quajtur kështu për strukturën kimike (3 unazat), hyri në përdorim të gjerë në vitin 1950. Llojet më të zakonshme të triciklikëve janë […]

Depresioni: Pyetje dhe përgjigje

Depresioni është një ndjenjë më e fortë sesa të ndjerit të lodhur dhe të pa motivuar. Është një proces natyral që njeriu herë pas here […]

Rreziku i depresionit është i lidhur me përdorimin e tepërt të internetit

Varësia ndaj internetit, veçanërisht socializimi është shumë i lidhur me depresionin, dhe kjo është më e përhapur ndërmjet të rinjve, thanë kërkuesit. Një total prej […]

Depresioni

Depresioni klinik është një sëmundje, një gjendje mjekësore. Ai në mënyrë sinjifikative prek mënyrën sesi dikush ndihet, duke shkaktuar një ulje të vazhdueshme të humorit. […]

Njerëzit e depresuar kanë frikë diskriminimin

Njerëzit me depresion mund të përjetojnë nivele të njëjta diskriminimi nga familjarët dhe miqtë e tyre ashtu sikundër njerëzit me skizofreni, sugjerojnë kërkuesit. Kërkuesit evropianë […]

Depresioni Comorbid

Sëmundja mendore e depresion-it tashmë është pranuar nga një numër i madh njerëzish si një sëmundje reale që mund të trajtohet në mënyrë shumë efektive. […]

Trajtimi bipolar: Litiumi është më i mirë se Valproate

Litiumi rezulton në më pak dështime tek trajtimet e pacientëve me çrregullime bipolare sesa valproate, në bazë të një studimi të madh që krahason të […]

ADHD (çrregullime hiperaktiviteti dhe mungesë vëmendje) rrit rrezikun e depresionit dhe të vetëvrasjeve tek adoleshentët

Kërkimet tegojnë se fëmijët me çrregullime hiperaktiviteti dhe mungesë vëmendje (ADHD) mund të jenë nën një rrezik në rritje për depresion dhe vetëvrasje (Arch Gen […]