“Unë e dua bebin tim. Po pse ndihem kaq e mërzitur? Të gjithë janë të entuziazmuar përveç meje”. Ju nuk jeni vetëm. Rreth 80% e nënave të reja, përjetojnë një mërzitje ditët e para e deri në një javë pas lindjes. Artikujt e mëposhtëm do t’ju vijnë në ndihmë për të mësuar më shumë rreth kësaj gjendje mjaft serioze dhe për të kuptuar se si mund t'a përballoni.

5 marifete për të rritur energjinë

Keni qëndruar zgjuar tërë natën me një foshnjë nazeli dhe mezi i mbani sytë hapur. Si do t’ia bëni të rezistoni gjatë gjithë ditës? Provoni […]

Depresioni postnatal: Çfarë është ai?

Ardhja e një foshnje në jetë është zakonisht një ngjarje e lumtur, por gjithashtu mund të jetë një periudhë e vështirë gjatë së cilës duhen […]

Depresioni postnatal: Kujdesi i partnerit

Të paturit e një fëmije nënkupton një periudhë të bukur, por përshtatja me një fëmijë në familje mund të jetë shumë stresuese dhe e vështirë […]

Nënat janë më të dëshpëruara 4 vjet pas lindjes

Mund të nevojitet të mendohet sërish për shërbimet e shëndetit mendor të nënave. Një studim sugjeron që depresioni i nënave është më i zakonshëm pasi […]

Depresioni perinatal prek një në 10 baballarë

Depresioni perinatal, depresion që ndodh gjatë shtatzënisë ose pas lindjes së fëmijës (depresion post-natal), tashmë është i njohur si një problem i zakonshëm dhe i […]

Depresioni postnatal: Strategjitë për t’u ndjerë më mirë

Strategjitë e mëposhtme përmirësojnë nivelet e mirëqenies për gratë që përjetojnë depresion ante-natal ose post-natal. Të ndjerit të dëgjuar: të paturit e mundësisë për të […]

Frika nga të qenit prind. Çfarë mund të bëni për këtë?

Kohët e fundit u anketuan më shumë se 2 400 prindër për të gjetur se çfarë i lë ata pa gjumë natën. Frika luhatet nga […]

4 mënyra për të menaxhuar shqetësimet e përditshme

“Shqetësimet janë një pjesë e pashmangshme e jetës”, thotë mësuesja e meditimit budist Susan Piver, autore e librit Si të mos kemi frikë nga jeta […]

Si ta merrni veten pas një përvoje të keqe në lindje?

Për muaj të tërë jeni përgatitur për një lindje të përsosur. Keni ndjekur mësimet për lindjen e fëmijëve, keni lexuar libra dhe jeni praktikuar për […]

Depresioni postnatal: Amësia mund t’ju bëjë të ndiheni të trishtuara

Kur çiftet vendosin që të kenë një fëmijë ato përfytyrojnë një fëmijë shumë të bukur, plot me jetë dhe të gëzuar. Ato gjithashtu mund të […]