20% e të rriturve janë të prekur çdo vit nga disa çrregullime mendore. Zbuloni faktet dhe trillimet që rrethojnë sëmundjen mendore.

Artritet: Përballimi i emocioneve

Ju jeni diagnostikuar me artrit dhe e pret ose jo kjo mund të jetë shkatërruese. Të mësosh se ke sëmundje kronike të çfarëdolloji mund t’i […]

Stresi

Pjesa më e madhe e njerëzve vuajnë nga stresi në një moment të caktuar të jetës së tyre. Të shfaqurit e shenjave të stresit, nuk […]

Çrregullimi bipolar: Fakte të reja

Një lidhje midis gjinisë dhe çmendurisë ka qenë përmendur shumë në kulturën popullore dhe në arte, por kërkimet e reja mund të sjellin kredibilitet shkencor […]

Të ushtruarit jashtë rregullon humorin dhe vetëvlerësimin

Vetëm 5 minuta qëndrim në një “hapësirë ​​të gjelbër” mund të bëjë mrekullira për shëndetin tuaj mendor, thanë raportet e lajmeve në BBC. Një meta-analizë* […]

Ndryshimet klimatike mund të dëmtojnë shëndetin mendor

Normat e depresion-it, ankth-it, stresit post-traumatik dhe abuzim-it të substancave, janë të njohura për rritje niveli, sidomos gjatë periudhës së ndryshimeve klimatike. Mbi një në […]

Neuroza: Prezantim

Termi neurozë përfshin një larmi çrregullimesh shumë të zakonshme të shëndetit mendor. Neuroza në të vërtetë është një diagnozë e prapambetur që nuk përdoret më […]

Udhëheqës vizual: Skleroza multiple

[ssba_hide]

ALS – Skleroza amiotrofike laterale

Çfare eshte skleroza amiotrofike laterale? Skleroza amiotrofi-ke laterale, ose ALS (amyotrophic lateral sclerosis) është një sëmundje në të cilën disa qeliza të trurit dhe të […]

Sëmundja mendore: Trajtimet e disponueshme

Ekzistojnë trajtime të shumta dhe të ndryshme për sëmundjet mendore dhe trajtimi shpesh përfshin një kombinim të metodave, që mund të ofrohen nga profesionistë të […]

Trajtimi i efekteve anësore të antidepresantëve

Ashti si edhe çdo medikament, antidepresantët mund të shkaktojnë efekte anësore. Problemet specifike ndryshojnë nga një ilaç në tjetrin dhe nga një person në tjetrin. […]

Çrregullimi i hiperaktivitetit dhe mungesës së vëmendjes në martesë dhe në marrëdhëniet romantike

Shumë njerëz mendojnë gabimisht se çrregullimi i hiperaktivitetit dhe mungesës së vëmendjes është një problem që haset vetëm në fëmijëri. Mirëpo gjysma e atyre që […]

Çrregullimet e humorit

Kur ne mendojmë për çrregullimet e humorit, depresioni dhe çrregullimi bipolar, ka të ngjarë që të na vijnë të parët në mendje. Kjo vjen për […]

Problemet me të menduarit dhe kujtesën lidhen me bllokimin e arterieve të qafës

Një studim i ri tregon se bllokimi i arteries karotide në qafë me sa duket rrit shanset e problemeve me të kujtesës dhe të menduarit. […]

Koma: Llojet, Shkaqet, Trajtimet, Prognoza

Një gjendje kome është një gjendje e zgjatur në pavetëdije. Gjatë një gjendje kome, një person është i gjallë dhe duket sikur ai ose ajo […]

Burrat dhe menaxhimi i inatit

Zemërimi mund të jetë një shkak kryesor i problemeve të shëndetit mendor. Mësoni më shumë për rreziqet e zemërimit të ndrydhur dhe hapave për ta […]

5 mënyra për të luftuar sulmet e ankthit

Të luftosh ankth-in nuk është asnjëherë e lehtë. Personat me çrregullime të lehta të ankthit luftojnë përditë me mendimet e tyre shqetësuese dhe të bezdisshme. […]

Vetëvrasja: Cilat janë shenjat paralajmëruese?

Vetëvrasja është një ndodhi tragjike për familjarët, miqtë dhe të tërë komunitetin. Edukimi për vetëvrasjen dhe parandalimin e tij është hapi i parë zvogëlimin e […]

Sëmundja mendore: Si mund të ndihmojnë famljarët dhe miqtë

Shumë forma të sëmundjes mendore shfaqen kur personi është në adoleshencën e vonë ose në fillimin e moshës 20 vjeçare. Pavarësisht nëse është depresion, çrregullim […]

Çrregullimet e të ngrënit

Termi “çrregullim i të ngrënit” është përdorur për të përshkruar një sëmundje serioze, që prek pjesën më të madhe të njerëzve dhe kryesisht femrat. Dy […]

Shëndeti i zemrës i nxitur nga prespektiva optimiste

Njerëzit optimistë shfaqen që të jenë më pak të rrezikuar ndaj atakeve të zemrës dhe gjendjeve të tjera kardiovaskulare, në bazë të një rishikimi të […]

Lumturia është e lidhur me gjenet

Gjeni i përfshirë në transportin e serotoninë-s në tru është përcaktuar nga kërkuesit si “gjeni i lumturisë”. Autori Jan Emanuel, analizoi të dhënat amerikane mbi […]

Çrregullimi i personalitetit borderline

Çrregullimi i personalitetit borderline (BPD) është një çrregullim mendor. Njerëzit e prekur nga BPD vazhdimisht përjetojnë stres emocional, vështirësi për t’u lidhur me njerëz të […]

Abstenuesit e alkoolit mund të kenë pasoja në shëndet

Ndërkohë që të gjithë njerëzit janë në dijeni për pasojat që vijnë nga konsumimi i tepërt i alkoolit, dëshmitë kanë treguar se edhe abstenuesit mund […]

Forumi i suportit të vetëdëmtimit është duke bërë diçka të mirë

Forume të moderuara interneti, për të rinjtë që vetëdëmtohen janë të vlefshme, sepse ata përfaqësojnë ndihmën e vetme që shumë prej këtyre adoleshentëve dhe të […]

Sëmundjet dentare është një barrë shtesë për njerëzit me sëmundjen mendore

Njerëzit me sëmundje mendore serioze kanë tre herë më shumë mundësi se popullsia e përgjithshme që të humbasin të gjithë dhëmbët e tyre. Kërkuesit konkluduan […]

Champix pa rrezik vetëvrasjeje

Shqetësimet se pirja në formën e cigares së cessation medicine varenicline (me emër tregtar Champix) është e shoqëruar me një rritje të rrezikut të ideimit […]