Skizofrenia është një sëmundje e rëndë mendore që prek rreth një person në njëqind. Gjeni gjithçka në lidhje me këtë gjëndje dhe sesi ajo është trajtuar.

Sëmundja mendore: Trajtimet e disponueshme

Ekzistojnë trajtime të shumta dhe të ndryshme për sëmundjet mendore dhe trajtimi shpesh përfshin një kombinim të metodave, që mund të ofrohen nga profesionistë të […]

Ilaçet e skizofrenisë

Personi që është duke përjetuar skizofren-inë ose episode psikotike mund të humbasë kontaktin me realitetin dhe të përjetojë deluzion, halucinacion dhe çrregullime të mendimeve. Gjatë […]

Skizofrenia: Çfarë është ajo

Skizofrenia është një sëmundje, një gjendje mjekësore. Ajo prek funksionin normal të trurit, duke ndërhyrë në aftësinë e personit për të menduar, ndjerë dhe vepruar. […]

Skizofrenia

Skizofreni-a është një sëmundje serioze mendore që prek rreth një person në 100 vetë. Ajo prek mënyrën sesi njerëzit mendojnë, ndjejnë dhe sillen. Si pjesa […]

Psikoza

Ekzistojnë një grup sëmundjesh që përçajnë funksionin e trurit, ato shkaktojnë një gjendje që quhet psikozë. Kur dikush përjeton psikozën, ato gjithashtu janë të paaftë […]

Pjesa më e madhe e njerëzve me skizofreni tymosin duhan

80% e njerëzve me skizofreni pijnë duhan, bazuar kjo nga një kërkim. Profesor Xhimi është duke drejtuar një projekt kërkimi për të ndihmuar njerëzit me […]

Mjekimet antipsikotike

Trajtimi më i mirë për sëmundjen psikotike zakonisht përfshin një kombinim të ilaçeve antipsikotike, terapive psikologjike dhe mbështetje komunitare. Si ndihmojnë mjekimet antipsikotike? Ilaçet antipsikotike […]

Psikozat kanabis

Kanabis u referohet produkteve të bimëve si kanabis sativa, të njohura gjithashtu si marijuanë dhe hashash (pavarësisht nga cila pjesë e bimëve është përdorur). Kanabisi […]