Herpesi gjenital është një infeksion viral që mund të shpërndahet me kontakt të drejtpërdrejtë lëkurë me lëkurë. Zbuloni më shumë rreth shkaqeve të herpesit gjenital, shenjave, simptomave dhe trajtimeve në këtë seksion artikujsh.

Infeksionet seksualisht të transmetueshme

Infeksionet seksualisht të transmetueshme (STI-sexual transmitted infections) ose sëmundjet seksualisht të transmetueshme (STD-sexual transmitted diseases), janë ndërmjet sëmundjeve më të zakonshme ngjitëse. Këto infeksione mund […]

Seksi i sigurt duke përdorur prezervativ

Është e rëndësishme për të praktikuar seks të sigurt, si për të shmangur shtatzënitë e padëshiruara dhe për të reduktuar rrezikun e kontaktit të një […]

Herpesi gjenital: Çfarë është

Herpesi gjenital është një infeksion viral i karakterizuar nga lëndime ose plagë rreth zonës tuaj gjenitale. Ju mund ta merrni atë gjatë aktit seksual me […]

Testet për herpes

Testet për herpes bëhen për të gjetur virusin herpes simplex (HSV). Një infeksion me këtë virus shkakton plagë të vogla, të dhimbshme që duken si […]

Transmetimi i herpesit gjenital

Virusi i herpesit mund të përhapet nëpërmjet kontaktit lëkurë me lëkurë, veçanërisht gjatë kontaktit intim seksual. Kjo përfshin puthjen, seksin oral dhe kontaktin me organ-et […]

Herpesi gjenital: 10 mite të zakonshme

1. Herpesi gjenital është një gjendje e pazakontë E GABUAR Herpesi gjenital është një infeksion virusal i zakonshëm që prek një në 8 të rritur. […]

Herpesi: Përgjigjet e pyetjeve tuaja

Çfarë është herpes? Herpesi është një infeksion i zakonshëm, afatgjatë i shkaktuar nga virusi simplex i herpesit (HSV) dhe zakonisht është transmetuar nëpërmjet kontaktit lëkurë […]

Herpesi dhe HIV

Në përgjithësi, pjesa më e madhe e njerëzve që zhvillojnë të ashtuquajturin herpesi gjenital nuk e kanë infeksionin HIV (human immunodeficiency virus). Disa mjekë besojnë […]

Trajtimi i herpesit gjenital

Herpesi gjenital është një infeksion viral që kryesisht prek lëkurën përreth zonës tuaj gjenitale, të cilën ju mund të bartni gjatë marrëdhënieve seksuale, duke përfshirë […]