Zbuloni më shumë rreth HIV (Virusi i mungesës së imunitetit njerëzor) dhe AIDS (Sindroma e ngjitur e mangësisë së imunitetit) në këtë përzgjedhje artikujsh.

Infeksionet seksualisht të transmetueshme

Infeksionet seksualisht të transmetueshme (STI-sexual transmitted infections) ose sëmundjet seksualisht të transmetueshme (STD-sexual transmitted diseases), janë ndërmjet sëmundjeve më të zakonshme ngjitëse. Këto infeksione mund […]

Seksi i sigurt duke përdorur prezervativ

Është e rëndësishme për të praktikuar seks të sigurt, si për të shmangur shtatzënitë e padëshiruara dhe për të reduktuar rrezikun e kontaktit të një […]

HIV dhe AIDS: Përgjigjet e 12 pyetjeve më të zakonshme

1. Çfarë është HIV? HIV (human immunodeficiency virus) është virusi që është identifikuar si shkaku i AIDS. Njerëzit me HIV të patrajtuar kanë shumë mundësi që […]

Kronologjia retrospektive e AIDS

Sëmundjet e lidhura me AIDS kanë vrarë më shumë se 30 milionë vetë qysh nga viti 1981. Kjo shifër është sa gjysma e vdekjeve të shkaktuara nga […]

Infeksioni HIV: Informata për udhëtarët e infektuar nga HIV

Udhëtimet e shpeshta ju ekspozojnë ndaj shumë sëmundjeve, të cilat mund të mos jenë të pranishme në shtëpinë tuaj. Marrja e masave paraprake për shmangien […]

HIV dhe AIDS: Transmetimi dhe prevalenca

Virusi HIV (human immunodeficiency virus), që shkakton gjithashtu edhe sëmundjen e AIDS, është gjetur kryesisht në gjak, spermë dhe sekrecionet vagina-le të një personi të […]

HIV dhe AIDS: Informacione për udhëtarët

Epidemi-a globale e infeksionit HIV dhe AIDS ka ngritur çështje në lidhje me infeksionin HIV dhe udhëtimet ndërkombëtar. Udhëtarët mund të jenë të shqetësuar në […]